זיהום בקורונה והפרעות נוירולוגיות בילדים (J Psychiatr Res)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Psychiatric Research מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, המצביעות על שכיחות גבוהה של דפוסי תחלואה בתיווך מערכת החיסון בקרב ילדים עם COVID-19 עם הפרעות נוירו-קוגניטיביות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים דיווחו על ביטויים נוירולוגיים במבוגרים עם COVID-19, אך אין מידע רב אודות היקף המעורבות הנוירולוגית בילדים עם הזיהום הנגיפי. מטרת הסקירה השיטתית הנוכחית הינה לבחון את הקשר בין זיהום בנגיף קורונה ובין תסמינים נוירולוגיים וממצאים הדמייתיים בילדים.

החוקרים השלימו סקירת ספרות עם חיפוש במאגרי Cochrane Library, EBSCO CINAHL, Global Index Medicus, OVID AMED, Embase, Medline, PsychINFO ו-Scopus לזיהוי מחקרים שדיווחו על תסמינים נוירולוגיים וממצאים הדמייתיים נוירולוגיים על-רקע COVID-19 במטופלים מתחת לגיל 18 שנים עם תיעוד זיהום בנגיף קורונה.

הסקירה כללה 19 מחקרים רלבנטיים, כולל 10 מחקרים תצפיתיים רטרוספקטיביים, שבע סדרות מקרים, דיווח מקרה יחיד ומחקר עוקבה פרוספקטיבי יחיד. מדגם המחקר כלל בסך הכול 6,985 משתתפים, מהם 892 (12.8%) חולים מאושפזים עם ליקויים נוירו-קוגניטיביים שכללו תסמינים נוירולוגיים (294 מבין 892 חולים, 33%), תסמונות נוירולוגיות עם ממצאים חריגים בבדיקות הדמיה (223 מבין 892 חולים, 25%) ותופעות אחרות (233 מבין 892 חולים, 26.1%).

על-בסיס מדגמים ספציפיים, בילדים תועדה שכיחות גבוהה יותר של ישנוניות (7.3% לעומת 1.3%) וחולשת שרירים (7.3% לעומת 6.3%), בהשוואה למתבגרים. אי-שקט או עצבנות תועדו יותר בילדים לעומת תינוקות (7.3% לעומת 1.3%).

ממצאי המחקר מעידים על שכיחות גבוהה של דפוסי מחלה בתיווך מערכת החיסון בקרב ילדים עם COVID-19 וליקויים נוירו-קוגניטיביים.

J Psychiatr Res, Dec 11, 2023

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

כיווץ כלי דם (וזוספאזם) במהלך טיפול אנדו־ווסקולרי בשבץ איסכמי: גורמים קשורים, השפעה על תוצאים והשפעת נימודיפין תוך־עורקי

כיווץ כלי דם (וזוספאזם) במהלך טיפול אנדו־ווסקולרי בשבץ איסכמי: גורמים קשורים, השפעה על תוצאים והשפעת נימודיפין תוך־עורקי

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|18/09/2026

במהלך צנתור מוח (טיפול אנדו־ווסקולרי) לשליפת קריש דם בשבץ איסכמי חריף, לעיתים מתרחש כיווץ של כלי הדם (Vasospasm) כתוצאה מהמניפולציה המכנית של הצנתר והמכשור

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן