על רקע פרשת ליצמן, הלשכה לאתיקה של הר”י מקדמת נייר עמדה שיחייב רופאים המציגים חוות דעת בבית משפט להציג פניות שנעשו אליהם בקשר לחוות הדעת (הארץ)

ע”פ דיווח ב”הארץ” הלשכה לאתיקה בהר”י הודיעה על כך שתקדם הנחיה שמטרתה להרתיע גורמים חיצוניים מלנסות להשפיע על חוות דעת רפואיות. 

ע”פ נוסח ההנחיה המוצע יידרש כל רופא שמגיש חוות דעת מקצועית בהליך משפטי לציין  אם הייתה אליו פנייה מגורם כלשהו במטרה להשפיע על חוות הדעת. 

ע”פ הדיווח ב”הארץ” הנחיה גובשה על רקע החשד לפיו ניסה סגן השר יעקב ליצמן להפעיל לחץ על פסיכיאטרים לשנות את חוות דעת מקצועית וזאת בכדי למנוע הסגרה של נאשמת בעבירות מין בקטינות.

בלשכה לאתיקה מאמינים שחוות הדעת שתחייב הרופאים להציג בפני בית המשפט כל פנייה שנעשתה אליהם בקשר לחוות הדעת תרתיע גורמים חיצוניים להפעיל לחצים אסורים מסוג אלה שליצמן חשוד בהם.

לדיווח ב”הארץ”


תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן