רדהיל ביופארמה מודיעה על שיתוף פעולה מחקרי עם מכון הבריאות הלאומי האמריקאי (NIH) לטיפול פוטנציאלי לנגיף האבולה

הודעת רדהיל

חברת הביו-פרמצבטיקה הישראלית, רדהיל ביופארמה, המתמקדת בתרופות אוראליות מסוג מולקולות קטנות, מוגנות פטנט, בשלבי פיתוח קליניים מתקדמים, לטיפול במחלות דלקתיות ומחלות הקשורות לדרכי העיכול ובכלל זה סרטן, הודיעה היום כי חתמה על הסכם שיתוף פעולה מחקרי עם המכון הלאומי האמריקאי לאלרגיה ומחלות זיהומיות (ה- NIAID), אשר הינו חלק מהמכון הלאומי האמריקאי לבריאות (ה- NIH), לבחינת טיפול ניסיוני ומוגן פטנט של רדהיל למחלת נגיף האבולה.

הסכם שיתוף הפעולה החדש בא לאחר תוצאות מעודדות אשר כבר התקבלו מניסויים לא-קליניים ראשוניים עם הטיפול הניסיוני של רדהיל שנערכו בשיתוף פעולה עם ה- NIAID. מטרת המחקר המשותף החדש של רדהיל וה- NIAID הינה לבחון את שיעורי ההישרדות ולהעריך את חומרת המחלה, באמצעות השוואה של עומס נגיפי ורמות ציטוקינים בזרוע הטיפולית ובזרוע הפלצבו. היה ויתקבלו תוצאות חיוביות,  הניסוי צפוי לספק מידע תומך לטובת דיון עם מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה- FDA) עבור הגשה פוטנציאלית לאישור שיווק של הטיפול תחת המסלול הרגולטורי של ה- Animal Rule. על-פי הנחיות ה- FDA, אישור שיווק של תרופה תחת ה- Animal Rule ניתן במקרים בהם לא ניתן לערוך ניסויים קליניים בבני-אדם משום שהניסויים אינם אתים או אינם ברי-ביצוע[1].

מחלת נגיף האבולה הינה מחלה חמורה, ובמקרים רבים קטלנית, אשר עלולה לגרום לדימומים פנימיים וחיצוניים חמורים בבני-אדם ובעלת שיעורי תמותה הנעים בין 25% ל- 90%[2]. אין כיום תרופה המאושרת על-ידי ה- FDA לטיפול במחלת נגיף האבולה.   

אודות רדהיל:

רדהיל ביופארמה (נאסד”ק/ת”א: RDHL) הינה חברת פרמצבטיקה הממוקמת בישראל ומתמקדת בתרופות אוראליות, מסוג מולקולות קטנות, מוגנות פטנט בשלבי פיתוח קליניים מתקדמים לטיפול במחלות דלקתיות ומחלות הקשורות לדרכי העיכול ובכלל זה סרטן. צנרת התרופות הנוכחית של החברה כוללת: (i) RHB-105 קומבינציה במתן אוראלי לטיפול בזיהום של חיידק ה- Helicobacter pylori עם תוצאות חיוביות מניסוי שלב III ראשון; (ii)RHB-104 קומבינציה במתן אוראלי לטיפול במחלת הקרוהן – ניסוי שלב III ראשון מתנהל כעת, ולטיפול בטרשת נפוצה – ניסוי שלב IIa מתנהל כעת; (iii) BEKINDA (RHB-102) תרופה במתן כדור חד-יומי אוראלי של חומר הפעיל ondansetron למניעת בחילות והקאות עם ניסוי שלב III המתנהל כעת בארה”ב לטיפול בגסטרואנטריטיס חריפה וגסטריטיס, וניסוי שלב II מתוכנן לטיפול בתסמונת המעי הרגיז; (iv) RHB-106 בכדור אוראלי לריקון המעי כהכנה לפרוצדורות רפואיות אשר נמכרה בהסכם רישיון כלל-עולמי ל- Salix Pharmaceuticals Ltd. (v) (ABC294640) YELIVA תרופה חדשנית, מעכבת SK2 במתן אוראלי, הנמצאת בשלב II ומיועדת לטיפול בסרטן, מחלות דלקתיות ובמחלות בדרכי העיכול; (vi) MESUPRON® תרופה חדשנית, מעכבת uPA במתן אוראלי, המיועדת לטיפול בגידולים סרטניים של דרכי העיכול וגידולים סרטנים מוצקים נוספים – שני ניסויי שלב II הושלמו; (vii) RP101 תרופה חדשנית, מעכבת Hsp27 במתן אוראלי, לטיפול בסרטן הלבלב וגידולים סרטניים של דרכי העיכול. בוצעו ניסויי שלב II ורכישת התרופה נבחנת במסגרת הסכם אופציה של רדהיל לרכישה; (viii) RIZAPORT (RHB-103) דפית מסיסה אוראלית המכילה rizatriptan לטיפול במיגרנה, אשר בגינה הוגשה בקשה לאישור שיווק בארה”ב הנמצאת בבחינה של ה- FDA ונתקבל אישור שיווק בגרמניה באוקטובר ;2015 (ix) RHB-101 תרופה במתן כדור חד-יומי של החומר הפעיל carvedilol לטיפול באיספיקת לב וביתר לחץ דם. למידע נוסף: www.redhillbio.com




[1] Product Development Under the Animal Rule Guidance for Industry, U.S. Department of Health and Human Services, Food and Drug Administration, Center for Drug Evaluation and Research (CDER), Center for Biologics Evaluation and Research (CBER), October 2015.



[2] World Health Organization (WHO), Fact sheet No° 103, January 2016.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המצאות על הספקטרום האוטיסטי ו-CMV מולד (PEDIATRICS)

המצאות על הספקטרום האוטיסטי ו-CMV מולד (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/06/2024

מחקר חדש שפורסם לאחרונה ב-PEDIATRICS, בדק את הקשר בין מחלת cCMV לבין המצאות על הספקטרום האוטיסטי (ASD). ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

יעילות החיסון ל-HPV במניעת סרטן צוואר הרחם ודיספלזיה: מחקר תצפיתי מאנגליה (The BMJ)

יעילות החיסון ל-HPV במניעת סרטן צוואר הרחם ודיספלזיה: מחקר תצפיתי מאנגליה (The BMJ)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|17/06/2024

וירוסים ממשפחת הפפילומה (Human Papilloma Virus- HPV) הינם הגורמים לרוב מקרי סרטן הרחם (כ-99% מהמקרים), וכן אחראיים לחלק מסרטנים האנו-ג’נטליים (סרטן האנוס, הפין ועוד) והאורו-פרינגיאליים (סרטן הפה והלוע). החל משנת 2013 החיסון נגד וירוס הפפילומה הינו חלק מתוכנית חיסוני השגרה בישראל ומוצע לתלמידי כיתה ח’. החל משנת 2016 החיסון מוצע למתבגרות ומתבגרים כאחד. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר המשך תצפיתי מבוסס-אוכלוסיה, שפורסם לאחרונה בעיתון ה-BMJ, ומוסיף מהערותיו.

הפרשה ממושכת של וירוסים נשימתיים -מחקר אורך מדגימות מאף (PCR) בילדים בריאים בארה”ב (JPIDS)

הפרשה ממושכת של וירוסים נשימתיים -מחקר אורך מדגימות מאף (PCR) בילדים בריאים בארה”ב (JPIDS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/06/2024

מחקר חדש שפורסם ב- Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society ביקש לתאר את המאפיינים הקשורים בהפרשה ממושכת של הוירוסים הנשימתיים השכיחים. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

הפטיטיס D – סקירה (JAMA, CME)

הפטיטיס D – סקירה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

זיהום בנגיף הפטיטיס D הוא סיבה לדאגה ברחבי העולם, כאשר הוא מתרחש בשילוב עם זיהום בנגיף הפטיטיס B, ומשפיע על כ-12 עד 72 מיליון בני אדם ברחבי העולם. סקירה זו מתוך ה-JAMA מתעמקת במורכבויות של זיהום בנגיף הפטיטיס D, עם פירוט על אֵפּידֶמיולוגיה, אבחון, מניעה וכן על ההתפתחויות העדכניות בטיפול בו. סקירת המידע הזמין מעניקה תובנות חשובות על האתגרים שמציב זיהום בנגיף הפטיטיס D ועל המאמצים המתמשכים לטפל בבעיה זו של בריאות הציבור.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן