סיכון מוגבר למחלת כבד בגברים צעירים בעלי עודף משקל (J. Hepatol)

במאמר שפורסם בכתב ה-Journal of Hepatology מדווחים חוקרים כי עודף משקל בגילאי 18-20 שנים עשוי לנבא סיכון מוגבר להתפתחות מחלת כבד חמורה בגברים עשור מאוחר יותר.

החוקרים משבדיה עקבו אחר למעלה מ-44,000 גברים שהיו מיועדים לשירות צבאי בין 1969-1970 ומצאו כי בגברים שהיו בעלי עודף משקל בגיל צעיר תועדה עליה של 64% בסיכוי להפרעות חמורות בכבד ותמותה על-רקע מחלת כבד במהלך 40 השנים הבאות, בהשוואה לאלו בעלי משקל תקין.

החוקרים אספו נתונים אודות 44,248 גברים משבדיה שהשלימו בדיקה גופנית מלאה עם מעקב אחר מצבם הרפואי ברשומות הרפואיות עד שנת 2009.

בשלב זה, 393 גברים אובחנו עם מחלת כבד חמורה, כולל ירידה בתפקודי כבד, שחמת כבד או תמותה על-רקע מחלת כבד. באלו בעלי עודף משקל בגיל ההתבגרות תועד הסיכון הגבוה ביותר, גם לאחר תקנון לצריכת אלכוהול ועישון. כ-7% מהגברים סבלו מעודף משקל בגיל צעיר.

הסיכון הגדול ביותר למחלת כבד חמורה בגיל מבוגר יותר תועד עם צריכת אלכוהול בהיקף של למעלה מ-3.5 בקבוקי יין בשבוע. עם זאת, ידוע כבר כי אלכוהול גורם למחלת כבד והחידוש בממצאים אלו נוגע לקשר בין עודף משקל/השמנה ובין סיכון מוגבר ללא תלות בהיקף צריכת אלכוהול בגברים צעירים.

J. Hepatol. June 2016

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן