חיסון לשפעת מלווה בהפחתת סיכון לאשפוזים ודמנציה בחולי אי-ספיקת לב (מתוך כנס ה-ESC)

מנתונים משני מחקרים, שהוצגו במהלך כנס ה-ESC (European Society of Cardiology) עולה כי חיסון לשפעת עשוי להביא לשיפור בתוצאות בחולי אי-ספיקת לב.

במחקר הראשון השלימו החוקרים ניתוח שכלל נתונים אודות למעלה מ-20,000 חולים עם אי-ספיקת לב כרונית בטיוואן ומצאו לאחר תקנון כי באלו שקיבלו לפחות מנה אחת של חיסון כנגד שפעת נרשמה ירידה של 35% בסיכון להתפתחות דמנציה, בהשוואה לאלו שלא קיבלו כל מנה של החיסון. בנוסף, הסיכון לדמנציה היה נמוך ב-55% בחולים לאחר קבלת שלוש מנות חיסון במהלך השנים האחרונות.

החוקרים הסבירו כי דלקת עקב נגיף השפעת עשויה לגרום לנזק לתאי מוח ולשחק תפקיד בהתפתחות דמנציה, בפרט בחולי אי-ספיקת לב, בהם הודגמה עדות לליקוי בזרימת הדם במוח.

עם זאת, החיסון עשוי להפחית את הסיכון לשפעת וחיסונים נוספים עשויים להפחית עוד יותר את הסיכון לשפעת והתפתחות דמנציה.

במחקר נפרד בחנו חוקרים את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-59,000 חולי אי-ספיקת לב בבריטניה ומצאו כי באלו שקיבלו את החיסון כנגד שפעת נרשמה ירידה של 30% בסיכון לאשפוזים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לשנה נפרדת בה לא קיבלו את החיסון. הם גם זיהו ירידה של 16% בסיכון לאשפוזים עקב זיהומים נשימתיים וירידה של 4% בסיכון לאשפוזים מכל-סיבה.

החוקרים הוסיפו כי התוצאות לא מציעות כי זיהום שפעת מוביל לאירועים קרדיווסקולאריים והסבר הגיוני יותר הוא כי זיהום עשוי לשמש כטריגר ובמידה והשפעה זו מנוטרלת ע”י החיסון, אזי הדבר צפוי להוביל להפחתת אשפוזים לבית החולים.

מתוך כנס ה-ESC           

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן