Infliximab עוזר בחולי דלקת מפרקים אידיופתית לצעירים עמידים לטיפול (Arthritis Rheum)

על פי חוקרים איטלקים, במחקר פיילוט של חולים צעירים עם דלקת מפרקים אידיופתית רפרקטורית (JIA), אינפוזיות חוזרות של infliximab (או remicade) יחד עם מטוטרקסט הביאו לתוצאות מרשימות ומובהקות סטטיסטית.

בגיליון פברואר של Arthritis and Rheumatism, ד”ר ולריה גלרוני ושותפיה דיווחו כי 24 משתתפי המחקר (גיל ממוצע 22) קיבלו infliximab תוך ורידי במינון התחלתי של 3 מ”ג /ק”ג. מינונים ניתנו בשבוע 2 ו-6 וכל 8 שבועות לאחר מכן.

כל החולים קיבלו גם מטוטרקסט תת עורי פעם בשבוע במינון שנמצא סביל קודם לכן. זמן ממוצע של טיפול היה 9.1 חודשים.

לאחר האינפוזיה הראשונה של infliximab, מרבית החולים היו במצב כלל טוב יותר. הם דיווחו על פחות כאב וקשיחות בבוקר באופן משמעותי והיו בעלי יותר אנרגיה.

עם זאת, ל-12 חולים (50%) היתה תופעת לוואי אחת או יותר, אשר התרחשו בעיקר במהלך האינפוזיה ולא היו רציניות בדרך כלל.

מספר המפרקים עם מחלה פעילה ירד משמעותית מממוצע של 6 בהתחלה ל-2 לאחר שבועיים. לאחר 6 חודשים ושנה, המספר ירד ל-0. במהלך המחקר, מספר החולים שהגיעו ל-20% שיפור על פי קריטריון הקולג’ האמריקאי לראומטולוגיה היה בין 54.2% ל-86.7%.

למרות העובדה שהיתה זו קבוצה של חולים קשים עם מחלת JIA פוליקולרית רפרקטורית ארוכה, לשליש מהם לא היו מפרקים עם מחלה פעילה בביקור האחרון.

החוקרים טוענים כי יש צורך במחקר נוסף, אך מסיקים כי גישה זו מראה יעילות גבוהה ובטיחות בטיפול בטווח קצר ובינוני.

Arthritis Rheum 2005;52:548-553

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|06/09/2026

המאמר דן בגישה טיפולית חדשנית ומבטיחה לכאבי ראש כרוניים ועמידים (כגון מיגרנות קשות או כאבי ראש מקבציים), המבוצעת באמצעות צנתור זעיר־פולשני של עורק קרום המוח האמצעי (MMA)

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|24/08/2026

המאמר בוחן סוגיה מרכזית בעולם השיקום: האם הגברת עצימות הטיפול הפיזיותרפי והתעסוקתי בשלבים הראשונים שלאחר פגיעה בחוט השדרה (שלב סאב־אקוטי) מובילה לתוצאות תפקודיות טובות יותר?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן