טיפול אקוטי בדיכאון מתון עד חמור עם תמצית היפריקום WS 5570: מחקר כפול סמיות אקראי בהשוואה לפרוקסיטן

מטרת המחקר היתה לבדוק את יעילות תמצית היפריקום St John’s wort) WS 5570) בהשוואה ל-paroxetine (פקסט) במטופלים עם דיכאון מתון עד חמור. המחקר היה כפול סמיות, רב מוקדי מבוקר ונערך ב-21 מרפאות פסיכיאטריות לטיפול ראשוני בגרמניה וכלל 251 מטופלי חוץ מבוגרים עם דיכאון אקוטי וציון של  ≥22 במדד המילטון לדיכאון הכולל 17 נושאים.

המטופלים קיבלו 900 מ”ג ליום של תמצית היפריקום WS 5570 שלוש פעמים ביום או 20 מ”ג פרוקסיטן פעם ביום למשך 6 שבועות. מינון התחלתי ללא מגיבים הועלה ל-1800 מ”ג ליום היפריקום או 40 מ”ג ליום פרוקסיטן לאחר שבועיים. נבדקו שינויים במדד המילטון לדיכאון מתחילת הטיפול ליום 42. מדד שני היה שינוי בסקלת מונטגטמרי אסברג לדיכאון, CGI, ומדד בק לדיכאון.

מדד המילטון לדיכאון ירד ב-14.4 (סטיית תקן 8.8) נקודות, 56.6% (סטיית תקן 34.3%) מתחילת המחקר, בקבוצת ההיפריקום וב-11.4 (סטיית תקן 8.6) נקודות ו-44.8% (סטיית תקן 33.5%) מתחילת המחקר בקבוצת הפרוקסיטן. האנליזה הראתה עליונות סטטיסטית של היפריקום על פרוקסיטן. היקרות תופעות לוואי היתה 0.035 ו-0.060 אירועים ליום בקבוצת ההיפריקום והפרוקסיטן בהתאמה.

החוקרים הסיקו כי בטיפול בדיכאון מתון עד חמור, תמצית היפריקום WS 5570 הינה יעילה כמו פרוקסיטן ובעלת סבילות טובה יותר.

הערכת המערכת: היפריקום הנו תוסף תזונה ולמיטב ידיעתנו אסור לשיווק בישראל, למרות היותו פופולרי בארה”ב ובמדינות מערביות נוספות.

לידיעה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן