הימנעות ממגע עם האלרגן יכולה לשפר את תיפקוד הריאות בילדים הסובלים מאסטמה אלרגית (J Allergy Clin Immunol)

חוקרים איטלקיים מדווחים כי תקופת הימנעות ממגע עם האלרגן מסייעת להשבת חלק מהשפעת הרחבת הבורנכיות של שאיפה עמוקה בילדים הסובלים מאסטמה אלרגית.

החוקרים מציינים כי שאיפה עמוקה מבטלת את כיווץ הסימפונות המושרה בנבדקים בריאים, אך תגובה זו לקוייה בקרב חולי אסטמה.

בכדי לקבוע האם הימנעות ממגע עם האלרגן עשויה לשפר את התוצאות בילדים עם אסטמה אלרגית בדקו החוקרים 14 ילדים שסבלו מאסטמה תקופתית עם התקפים חמורים ונמצאו אלרגיים לקרדית אבק הבית. בנוסף נכללו במחקר 9 נבדקי ביקורת בריאים.

הילדים האסמטיים עברו 3 חודשים של הימנעותמהאלרגן בבית חולים המצוי בגובה רב (1756 מטרים) באלפים האיטלקיים.

בתחילת הניסוי, לשאיפה עמוקה לא היתה כל השפעה על ההתנגדות הנשימתית המושרית על-ידי methacholine בילדים אלה. אולם, לאחר תקופת ההימנעות מהאלרגן הופיעה הפיכה של ההתנגדות הנשימתית בעקבות שאיפה עמוקה לאחר methacholine challenge.

למרות זאת, השפעת השאיפה עדיין היתה פחותה בקרב הילדים האסמטיים בהשוואה לנבדקי הביקורת.

החוקרים מצאו גם שאחוז האאוזינופילים ב-sputum שהושרה היה נמוך משמעותית לאחר הימנעות ממגע עם האלרגן, אך לא נמצאה התאמה משמעותית לתגובתיות דרכי האויר או להשפעת השאיפה העמוקה.

החוקרים מציעים כי חשיפה ממשכת לאלרגן פוגמת ביכולת ההרפיה של דרכי האויר המוצרות בעת שאיפה עמוקה ותורמת להחמרת התקפי האסטמה בקרב ילדים אסמטיים.

J Allergy Clin Immunol 2004;114:505-511.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן