תרגילי התנגדות במהלך הריון עשויים להפחית הצורך באינסולין בנשים עם סוכרת הריונית (Am J Obstet Gynecol )

תרגילי התנגדות במהלך הריון נראים כמשפרים איזון סוכרתי בנשים עם משקל יתר וסוכרת הריונית, כך טוענים חוקרים קנדיים.

לפי מימצאי החוקרים, תרגילי התנגדות עשויים להיות מועדפים על תרגילי אירוביים, שידועים ביעילותם לטיפול ושליטה בסוכרת הריונית.

תרגילי ההתנגדות המשפרים כוח ויציבות יכולים גם להקל על אי הנוחות הנגרמת בהריון מתקדם, וניתנים לביצוע בקלות רבה יותר מאשר אימון אירובי.

במחקר זה, נבחרו אקראית 32 נשים לטיפול סטנדרטי בסוכרת הריונית ע”י דיאטה בלבד, ולשילוב של דיאטה ותרגילים. הנבדקות היו בשבוע ה-29 להריון. התרגילים כללו שמונה תרגילי התנגדות בסבב מעגלי, 3 פעמים בשבוע.

כמות האינסולין שהיה צורך לרשום למטופלות הייתה נמוכה משמעותית בקבוצת הדיאטה: 0.22 יח’ לק”ג לעומת 0.48 יח’ לק”ג בקבוצת השילוב. אך בניתוח של תת קבוצה של נשים עם BMI מעל 25 לפני ההריון, נמצא שרק 3 מתוך 10 בקבוצת התרגילים נזקקה לטיפול באינסולין, לעומת 8 מתוך 10 בקבוצת הדיאטה.

בתוצאות גיל הלידה, שיעור ניתוחים קיסריים ומשקל התינוק – לא היה הבדל בין הקבוצות.

החוקרים , שמאמרם התפרסם ב- Am J Obstet Gynecol ממליצים לנשים להתחיל בביצוע תרגילים משלב מוקדם של ההריון ובכך להגביר את הסיכוי להמנע מהצורך בנטילת אינסולין במהלך ההריון.

הם ממליצים כמו כן לבצע מחקר שישווה יעילות תרגילי ההתנגדות לתרגילים אירוביים בנשים אלה.

Am J Obstet Gynecol 2004;190:188-193.

לדיווח במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן