עדויות חדשות תומכות בתועלת הלבבית של Finerenone בחולי סוכרת ללא מחלה קרדיווסקולארית (מתוך כנס ה-AHA)

מנתונים ממחקר FIDELIO-DKD שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Heart Association עולה כי ל-Finerenone תועלת קרדיווסקולארית בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כליות כרונית, גם בהעדר היסטוריה של מחלות לב וכלי דם.

הטיפול ב- Finerenone הדגים תועלת בהגנה ראשונית ושניונית מפני מחלות לב וכלי דם עם הפחתת שיעורי תמותה קרדיווסקולארית, אירוע מוחי או אירוע לבבי לא-פטאלי, או אשפוז עקב אי-ספיקת לב, בהשוואה לפלסבו, עם ירידה בהיקף של 15% בקרב חולים עם היסטוריה של מחלות לב וכלי דם וירידה יחסית של 14% בחולים ללא היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית.

מדגם המחקר כלל 5,674 משתתפים, מהם 45.9% עם היסטוריה של מחלות לב וכלי דם. לאורך חציון מעקב של 2.6 שנים, טיפול ב- Finerenoneהפחית את הסיכון לתוצא קרדיווסקולארי משולב, בהשוואה לפלסבו (יחס סיכון של 0.86; p=0.034), עם אינטראקציה לא-מובהקת סטטיסטית בין חולים עם ובלי מחלות לב וכלי דם (יחס סיכון של 0.85 בחולים עם היסטוריה של מחלות לב וכלי דם ויחס סיכון של 0.86 באלו ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם).

היארעות אירועים חריגים על-רקע הטיפול הייתה דומה בין שתי זרועות המחקר, עם היארעות נמוכה של הפסקת טיפול קבועה על-רקע היפרקלמיה (2.3% עם Finerenone לעומת 0.8% עם פלסבו בחולים עם היסטוריה של מחלות לב וכי דם ו-2.2% עם Finerenone לעומת 1.0% עם פלסבו בחולים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם.

בקרב חולים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם, התוצא הכלייתי המשולב, כולל משלב תמותה עקב מחלת כליות, אי-ספיקת כליות, או ירידה ממושכת של לפחות 40% בקצב הפינוי הגלומרולארי, תועד בשיעור של 9.1 מקרים ל-100 שנות-אדם בקבוצת הפלסבו, בהשוואה ל-8.42 מקרים ל-100 שנות-אדם באלו תחת טיפול ב- Finerenone (ירידה יחסית של 6% בסיכון שלא הייתה מובהקת סטטיסטית). ההבדל בין שתי הקבוצות בשיעור האירועים העיקריים הגיע למובהקות סטטיסטית.

ממכלול העדויות עלה כי Finerenone עשוי לשמש לטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2 עם ובלי היסטוריה של מחלות לב וכלי דם. ללא תלות בתת הקבוצה לפי היסטוריה של מחלות לב וכלי דם, הממצאים מכלל החולים העידו על השפעה חיובית הן מבחינת התוצא הכלייתי העיקרי והן מבחינת התוצא המשני של משלב אירועים קרדיווסקולאריים.

מתוך כנס ה-AHA

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן