הקשר בין צריכה גבוהה של שומנים לסיכון לסרטן העור (BMC Cancer)

צריכת שומנים בתזונה לא מגבירה את הסיכון לסרטן העור ואף עשויה להפחית את הסיכון.

החוקרים עסקו בספקולציות בהן מחקרים קודמים הראו תועלת בדיאטות עם רמות נמוכות של שומנים עקב עלייה בצריכתם של פירות וירקות מגנים.

מחקרים הומאניים קודמים שבדקו את שומן התזונה כסיכון אפשרי למלנומה עורית ממאירה (CMM) וסרטן עור שאינו מלנומה (NMSC) בעיקר קרצינומה של תאים באזאלים (BCC) וקרצינומה של תאים קשקשיים (SCC), הציגו תוצאות בלתי עקביות.

ניסוים בעכברים סיפקו ראיה ששומן בתזונה באופן כללי ורב-שומן בלתי רווי באופן ספציפי, מגבירים את ההשפעה הקרצינוגנית של קרינת אולטרה-סגול.

מחקר האוכלוסיות הנוכחי עירב 652 מקרים היסטו-פתולוגים מאושרים של CMM, BCC ו- SCC ו- 471 נבדקי ביקורת שנבחרו בצורה אקראית.

הנבדקים נכללו בקבוצות לפי פרמטרים שונים ועברו, לאחר מכן, מעקב של עד 80 חודשים לאיתור NMSC חדש.

בהשוואה לנבדקים בקבוצת צריכת השומן הנמוכה ביותר, לאלה בקבוצת הצריכה הבינונית היה סיכון יחסי (OR) של 0.76.

עבור צריכת שומן גבוהה, ה- OR היה 0.62, ונצפתה נטייה חזקה עבור OR מופחת ככל שקטגוריית צריכת השומן הייתה גבוהה יותר.

בקבוצת הביקורת (בהשוואה לצריכת השומן הנמוכה ביותר) ה- OR היה 0.72 עבור צריכת שומן בינונית ו- 0.82 עבור צריכה גבוהה.

ע”י שימוש באמצעי דיאטה זהים בשני מחקרי מדגם באותה אוכלוסיה, לא נמצאה כל ראיה שצריכת שומן גבוהה מגבירה את הסיכון לפתח סרטן עור מסוג מלנומה או מסוג שאינו מלנומה.

במקום, הממצאים מרמזים על הפחתה בסיכון עבור צריכת שומן רבה.

לדיווח במדסקייפ

BMC Cancer. Published online May 29, 2006.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן