Celecoxib בטוחה לשימוש במטופלים הסובלים מתגובות בעור כתוצאה משימוש בתרופות כדוגמתה (Journal of Allergy and Clinical Immunology)

אצטאמינופן (פראצטמול P) הינה תרופה נוגדת דלקת נפוצה בשימוש ואשר שיעור התגובות לרגישות עבורה נמוך ביותר.

אולם, תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידים (NSAIDs) משופעות בתופעות לוואי המתפתחות כתוצאה משימוש בהן.

במחקר כפול-סמיות השתתפו 29 נבדקים בעלי היסטוריה של תגובות עוריות חמורות בעקבות טיפול ב- NSAIDs קלאסיים.

צוות החוקרים העריך את הטולרנטיות של נבדקים אלה ל- Celecoxib (CE): תרופה עולמית בעלת סלקטביות ואפיניות גבוהה לאנזים COX-2.

CE ניתן במינון של 200 מ”ג (מחולק למנות או כמנה אחת) ותגובת הנבדקים נבחנה לאחר כל שש שעות ולאחר מכן שוב לאחר כיממה מרגע מתן התרופה.

לא נצפתה תגובה עורית בקבוצת הפלצבו וב- 96.5% מהמטופלים בקבוצה שטופלה ב- CE. ולפיכך מסקנת החוקרים היתה ש- CE הינה אלטרנטיבה בטוחה לשימוש, באופן סביר, במטופלים בעלי רגישות לקבוצת התרופות מסוג P.

J Investig Allergol Clin Immunol 2005;15(4):249-53

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן