תוצאות טובות במחקר phase 2 של חיסון למלנומה באמצעות GM-CSF

עפ”י מחקר phase II שכלל 26 חולים במלנומה, אמולסיה המכילה 4 פפטידים של מלנומה ו- granulocyte-macrophage colony stimulating factor (GM-CSF) השיגה תגובה טובה יותר של המערכת החיסונית מאשר אותה תערובת פפטידים עם תאים דנדריטים.

שתי קבוצות החולים קיבלו בנוסף חלבון טטנוס ו-IL 2 במינון נמוך.

כל החולים שהשתתפו במחקר סבלו ממלנומה בשלב 3 או 4.

לאחר שחולקו באופן רנדומלי לאחת משתי הקבוצות קיבלו החולים את החיסון בימים 0, 7, 14, 28, 35 ו- 42. בכל פעם, מחצית מהחיסון ניתן סבקוטנאית ומחצית אינטרא-דרמלית.

בקרב החולים שקיבלו את החיסון עם ה-GM-CSF היתה תגובה של תאי T כנגד חלבוני המלנומה ב- 42% מהלימפוציטים בדם פריפרי וב- 80% מאלו שבבלוטות הזקיף. לעומת זאת בחולים שקיבלו את החיסון עם התאים הדנדריטים התוצאות היו 11% ו- 13% בהתאמה.

תגובה קלינית אוביקטיבית נצפתה בזרועם של 2 מהחולים שקיבלו GM-CSF ובאחד שקיבל תאים דנדריטים.

” תוצאות המחקר מצביעות על כך ש-GM-CSF מאד יעיל ואנו מתכוונים לבדוק את השפעתו עם חיסונים נוספים המכילים פפטידים של מלנומה” כתבו החוקרים.

הזרוע של ה-GM-CSF  במחקר ממשיכה לפעול והחוקרים הציעו לתת זריקות דחף של החיסון לחולים אשר נצפתה אצלם הקטנה בגידול או מחלה יציבה.

J Clin Oncol 21:4016-4026.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן