Tadalafil בטוח לשימוש בחולים המקבלים טיפול נגד יתר לחץ דם

מסקירה חדשה עולה ש- tadalafil, מעכב של האנזים פוספודיאסטראז-5 (PDE5), הוא כנראה בטוח לשימוש בקרב חולים שמקבלים תכשיר אחד או יותר לטיפול ביתר לחץ דם.

מכיוון שכ-30% מהגברים הסובלים מבעיות זיקפה (ED) סובלים גם מיתר לחץ דם בדקו החוקרים את ההשפעות ההמודינמיות של tadalafil כשהוא ניתן במקביל לטיפול אנטי-היפרטנסיבי כגון- מעכבי ACE ( enalapril), חוסמי בתה (metoprolol), תיאזידים (bendrofluazide), חסמי תעלות סידן (amlodipine) וחסמי הרצפטור של אנגיוטנסין 2 (ARB).

במחקרים שכללו טיפול באנלפרניל, מטופרולול ובנזופלואזיד לא נצפו תופעות לוואי כתוצאה מהוספת ה- tadalafil ולמרות שבקרב החולים שסבלו מלחץ דם קל עד בינוני וקיבלו את התכשיר לבעיות הזיקפה חלה ירידה קלה בלחץ הדם לא נראה שהיתה לאפקט משמעות קלינית.

מחקרים שבדקו את ההשפעה של הוספת tadalafil לטיפול ב- amlodipine מצאו שאין הבדל במספר החולים שסבלו מירידה בחצי הדם בהשוואה לפלאצבו וכל מקרה באף אחד מהמקרים היריה לא הובילה למאורע קרדיו-וסקולרי.

הוספת tadalafil לטיפול באמצעות ARBs הביאה לירידה בערכי לחץ הדם הממוצעים (סיסטולי ודיאסטולי) אך בכל המחקרים שבדקו את הצירוף החולים סבלו את השילוב בצורה טובה ולא נצפו תופעות לוואי או מאורעות קרדיו-וסקולרים אחרים.

החוקרים ביצעו אנליזה של 6 מחקרים ב- phase 3ומצאו מתן tadalafil בשילוב עם 2 תרופות או יותר לטיפול ביתר לחץ דם לא גרם, בהשוואה לפלאצבו, לעלייה משמעותית בתדירות השינויים בלחץ הדם. שיעור הארועים הקרדיו-וסקולרים בקרב חולים אלה היה 1%.

Am J Cardiol 2003;92:47M-57M

לידיעה בדוקגייד

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן