קוצב לב הוא Cost-Effective לטיפול בברדי-אריתמיה בחולים מבוגרים מאד

חוקרים גרמנים מדווחים שקוצב לב נמצא יעיל הן מבחינה קלינית והן מבחינה כלכלית לטיפול בברדי-אריתמיות בחולים מגיל 80 ומעלה, קבוצת גיל, שעפ”י הכותבים, מהווה כיום שליש מהחולים שמקבלים קוצבי לב.

למרות שטיפול באמצעות קוצב לב הוא טיפול הבחירה בהפרעות קצב מסוג זה יחס התועלת לעלות שלו בחולים המבוגרים מאד לא היה ברור.

המחקר הקיף 1588 חולים מבוגרים מאד שטופלו באמצעות קוצב בין השנים 1971-2000.

במחקר נמצא ששיעור ההשרדות ל- 5 שנים לאחר טיפול באמצעות קוצב בחולים אלה עלה עם השנים. בשנות ה- 70 הוא עמד על 37% בשנות ה- 80 על 47% ובשנות ה- 90 הוא הגיע ל- 66%.

גורמים שניבאו פרוגנוזה טובה היו מין נשי, השתלת קוצב בשנות ה- 90 וארועים של פרה-סנקופה, אך החוקרים הדגישו שלא ניתן להשתמש במשתנים אלו כדי לבחור את סוג הקוצב.

חישוב עלות הטיפול בחולים עם הקוצב התבססה על ההערכה שתוחלת החיים הממוצעת שלהם היא 8 שנים ועמדה על 500$ לשנה לחולה.

מסקנת החוקרים היתה שהטיפול הוא כאמור אפקטיבי קלינית וכלכלית לשליטה בברדי-אריתמיות בחולים קשישים מאד.

מאמר המערכת שהתייחס למחקר העלה את הצורך בבקרה, בנתונים לגבי איכות חייהם של המטופלים ולגבי המורבידיות ומשתנים נוספים הקשורים בבריאותם על מנת לקבוע את ה- cost-effectiveness בצורה מדויקת יותר.

Am Heart J 2003;146:750-752,908-913

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן