סיכון לקדחת השחת אינו עולה לאחר מתן חיסונים שגרתיים (Arch Dis Child)

חיסון נגד DTP (חיסון משולש נגד קרמת, צפדת ושעלת) ו-MMR (חצבת, חזרת ואדמת) אינו מעלה את הסיכון קדחת השחת, על פי תוצאות מחקר שפורסם בגיליון יוני של Archives of Disease in Childhood.

הצעות כי אימוניזציה משפיעה על סיכון למחלות אלרגיות מהוות דאגה למדיניות החיסונים, מציין ד”ר קוק מלונדון ושותפיו.

החוקרים בדקו האם חיסוני DTP, MMR, ו-BCG בילדות משפיעים על הסיכון לקדחת השחת. החוקרים בדקו מידע משני מאגרי מידע גדולים באנגליה. 7098 מקרי קדחת השחת ונבדקי ביקורת מתאימים נכללו במחקר.

לילדים שלא חוסנו ל-DTP (כ-4.3%) היה סיכון דומה לקדחת השחת (יחסי סיכון = 0.94) כמו לאלו שחוסנו בגיל 5 חודשים (קבוצת בסיס; 39.3%). עם זאת, הסיכון הופחת בקרב אלו שחוסנו לאחר 12 חודשים (4.2%) בהשוואה לקבוצת הבסיס (יחסי סיכון = 0.60).

יחסי סיכון לילדים שלא חוסנו ל-MMR (כ-2.3%) היה 0.79 בהשוואה לאלו שחוסנו בגיל 14 חודש (קבוצת בסיס; 29.5%). בהשוואה לקבוצת הבסיס, לאלו שהשלימו חיסון MMR לאחר שנתיים היה סיכון מופחת לקדחת השחת (יחסי סיכון = 0.62).

החוקרים הציעו כי ההשפעה המגנה הנראית של חיסון מאוחר ניתנת להסבר אולי באמצעות גורם שלישי הגורם לדחייה וסיכון מופחת, כמו מחלות חום.

באשר לחיסון נגד שחפת וקדחת השחת, התוצאות סתרו השפעה מגנה משוערת. חיסון BCG בגיל שנתיים היה קשור לעלייה בסיכון לקדחת השחת.

החוקרים הסיקו כי יש להרגיע הורים ומטפלים, ולהדגיש את חשיבות החיסונים.

Arch Dis Child 2005;90:567-573

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היעילות של טיפולים ביולוגיים שונים בטיפול בסינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים: מטאנליזה רשתית

היעילות של טיפולים ביולוגיים שונים בטיפול בסינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים: מטאנליזה רשתית

מקור: European Archives of Oto-Rhino-Laryngology
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|04/01/2026

בעבודה הנוכחית בוצעה מטה־אנליזה רשתית (NMA) תוך שימוש בראיות העדכניות ביותר, המשלבת נתונים מניסויים אקראיים מבוקרים (RCTs) ומ־cohort study

עין יבשה ב2025: גישה רב־מערכתית לטיפול יעיל יותר

עין יבשה ב2025: גישה רב־מערכתית לטיפול יעיל יותר

מקור: Optometry Times
ד"ר איתי חונה
ד"ר איתי חונה
אין תגובות|09/09/2025

במאמר עדכני זה מציגה ד”ר לורה פרימן גישה רחבה ומהפכנית לניהול תסמונת העין היבשה DED, תוך הבנה שמדובר במחלה רב־מערכתית הדורשת הסתכלות כוללת – מעבר לעין עצמה.

AI

פוטנציאל המהפכה של AGI בנוירולוגיה

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|22/06/2025

המאמר דן בהשפעות האפשריות של בינה מלאכותית כללית (AGI) על תחום הנוירולוגיה ומציג את הפוטנציאל המהפכני של AGI לצד הסיכונים המשמעותיים הכרוכים בכך

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן