מקומו של מוות בסיוע רופא (JAMA)

המחלוקת בנושא מוות בסיוע רופא (או Physician Assisted Dying) הגיע לנקודת מפנה, כאשר סקרים שנערכו לאחרונה בקרב הציבור הצביעו על תמיכה רבה, כך טוענים שני עורכי דין במאמר מערכת שפורסם במהלך חודש ינואר בכתב העת JAMA, במהדורה מיוחדת שעסקה במוות ובחולים הנוטים למות.

הכותבים מסבירים כי לראשונה, סקר בשנת 2015 בארצות הברית מצא כי למעלה ממחצית מהרופאים שנשאלו תמכו בסיוע בתמיכה רפואית, למרות התנהגות ה-American Medical Association ל-PAD.

ארבע מדינות בארצות הברית התירו כעת בחוק PAD אורגון, קליפורניה, ורמונט וושינגטון ומדינה חמישית, מונטנה, מתירה PAD דרך החלטת בית משפט.

עם זאת, יש מחלוקת ערה באשר לשאלה אם PAD עולה בקנה אחד עם שבועת הרופא שלא להזיק למטופלים. יש עדויות לפיהן רופאים העובדים בהדיקות עם חולים סופניים נוטים יותר לתמוך ב-PAD, בהשוואה למקביליהם. בנוסף, באזורים בהם PAD אינו זמין, רופאים מדווחים על שיטות חליפיות לסיוע למטופליהם להאיץ את מותם.

יתרה מזאת, כל המדינות שקבעו PAD בחקיקה הסכימו לשכן רופאים עם התנגדת ל-PAD ואלו שאינם מעוניינים להשתתף.

במהלך 2015, 23 מדינות ומחוז קולומביה ביקשו לקודד את הסיוע של רופאים בחולים הנוטים למות, ושמונה מהמדינות עשו כן לראשונה.

גל החקיקה חסר התקדים מהווה עליה של למעלה מכפליים במספר יוזמות מוות בכבוד משנת 1995 ועליה של פי שש בהשוואה ל-2014. הכותבים מאמינים גם כי המצב יתהפך ומציינים כי מתקרבים למוסכמה ארצית, כאשר דעת הציבור הרחב השתנתה ו-7 מבין 10 נשאלים בארצות הברית כעת תומכים בגישה זו.

JAMA

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

בחיפוש אחר הזהות המקצועית של הגריאטר

בחיפוש אחר הזהות המקצועית של הגריאטר

מקור: Journal of the American Geriatrics Society
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|09/09/2026

למרות העלייה בצורך בשירותי גריאטריה עם הזדקנות האוכלוסייה, המקצוע עדיין סובל מנראות ומהכרה מוגבלות

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

מבקר המדינה: ישראל אינה ערוכה להזדקנות האוכלוסייה – מחסור ברופאים גריאטריים, היעדר תוכנית לאומית וסיכון ליציבות מערך הסיעוד

מבקר המדינה: ישראל אינה ערוכה להזדקנות האוכלוסייה – מחסור ברופאים גריאטריים, היעדר תוכנית לאומית וסיכון ליציבות מערך הסיעוד

מקור: מבקר המדינה
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|06/07/2026

הדוח מצביע על פער משמעותי בין החלטות הממשלה לבין יישומן בפועל, ומתריע מפני השלכות בריאותיות, חברתיות וכלכליות נרחבות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן