פעילות גופנית אינה מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס בקרב נשים (Int J Cancer)

ממצאים העולים ממחקר פרוספקטיבי גדול מעידים כי רמות גבוהות של פעילות גופנית אינן מגוננות מפני סרטן המעי הגס בנשים.

החוקרים מסבירים כי מחקרים קודמים שבחנו את ההשפעות נוגדות סרטן המעי הגס של פעילות גופנית העלו תוצאות בלתי-עקביות. יתר על כן, נראה שאם פעילות כזו מספקת הגנה כנגד ממאירות זו, ההפשעה היתה חזקה יותר בגברים מאשר בנשים.

במחקר הנוכחי, בחנו החוקרים את הקשר שבין פעילות גופנית והסיכון לחלות בסרטן המעי הגס באמצעות ניתוח נתונים שנאספו בקרב 31,783 נשים בארצות-הברית. רמת הפעילות הגופנית נמדדה בתחילת המחקר באמצעות שאלונים.

במהלך תקופת מעקב של יותר מ-270,000 שנות-אדם, הופיע סרטן המעי הגס בקרב 243 נשים. החוקרים מסבירים כי רמת הפעילות הגופנית לא השפיעה על הסיכון להופעת הסרטן.

הממצא נשמר גם בקרב תת-קבוצות שונות של הנבדקות שהתבססו על גיל, ערך ה-BMI, צריכת הסיבים בתפריט, מצב המנופאוזה, שימוש בהורמונים, שימוש באספירין, ומיקום הגידול במעי הגס.

החוקרים מסכמים כי הממצאים אינם תומכים בהשערה שפעילות גופנית משרה הגנה מפני התפתחות סרטן המעי הגס בנשים.

אולם, הם מציינים כי יתכן שאופן מדידת רמת הפעילות הגופנית השפיע על הממצאים והם קוראים לביצוע מחקרים נוספים שיתשמשו במדדים מתוכננים היטב ומדויקים של רמת הפעילות הגופנית ויאפשרו להבחין בין סוגים שונים של פעילות גופנית.

Int J Cancer 2006.
<!–


–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן