סרוקוול יעיל כטיפול בחרדה בחולי אלצהיימר

לפי מחקר חדש עולה, כי טיפול בסרוקוול (Seroquel) יעיל בהפחתה של חרדה בחולי אלצהיימר מבוגרים, והוא אינו גורם לירידה קוגניטיבית.

במחקר השתתפו 260 חולים במחלת אלצהיימר (AD). החולים חולקו לשלוש קבוצות, כאשר קבוצה אחת קיבלה טיפול ב- 200 מ”ג ליום סרוקוול, קבוצה שניה טופלה ב- 100 מ”ג ליום סרוקוול וקבוצה שלישית טופלה בפלצבו.

החוקרים העריכו את השפעות הטיפול על החרדה בחולים, לפי שני מדדים. מדד PANSS-EC המיועד להערכה של עוינות, מתח והתרגשות, ומדד CGI המיועד לדירוג של שיפור בתסמינים. לצורך הערכה של תיפקוד קוגנטיבי, נעשה שימוש בבדיקת המיני-מנטל (MMSE).

נמצא, כי בחולי AD שטופלו בסרוקוול, היה שיפור גדול יותר בתסמיני החרדה לעומת החולים שטופלו בפלצבו, לפי שני המדדים. שיעור החולים שהשלימו את הטיפול היה דומה ב- 3 הקבוצות (63%-67%). לפי הערכת החולים בבדיקת המיני-מנטל, לא נצפתה ירידה קוגנטיבית באף אחת מהקבוצות.

לידיעה המלאה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן