ה-FDA הזמין את סקירות המחקרים האחרונים שנעשו בסלקוקסיב וולדוקוקסיב והפיץ גם המלצות עדכניות לשימוש בתרופות נוגדות כאבים (FDA )

ה-FDA הזמין אמש את הסקירות של מחקרי המניעה המערבים את שני התכשירים מקבוצת COX-2 של פייזר, הסלקוקסיב (Celecoxib ) וה-valdecoxib (שאינו רשום בארץ), וזאת לאור הדיווחים האחרונים שהתפרסמו על הקשר בין השימוש בתרופות אלה לעלייה בסיכון להתקפי לב ושבץ.

ה-FDA גם מציע לרופאים ולמטופלים לשקול באופן אינדיבדואלי את התועלת מול הסיכון של השימוש בתרופות אלה, כמו גם בכל התרופות מקבוצת ה-COX-2 וה-NSAIDS .

ג’והן ג’ינקס, מנהל היחידה לתרופות חדשות ב-FDA אמר לעיתונאים במסגרת שיחת ועידה שהפעולות שה-FDA ממליץ נועדו להגביל את רישום התרופות הללו מתחת להתוויות המאושרות כיום לתרופות אלה.

במסגרת ההמלצות לרופאים ומטופלים מציע ה-FDA ש:


  • רופאים הרושמים סלקוקסיב או ולדקוקסיב צריכים לשקול את המידע החדש שהתקבל כאשר הם שוקלים את הסיכונים והתועלת לכל מטופל ספציפי. מטופלים הנמצאים בסיכון גבוה לדימומים במערכת העיכול, כאלה שיש להם היסטוריה של אי סבילות ל-NSAIDs , או שאינם מגיבים היטב ל-NSAIDs , ייתכן ויהיה זה נכון להמשיך את הטיפול בהם בתרופות מקבוצת ה-C0X-2 . 

  • יש לקחת בחשבון גורמי סיכון קרדיווסקולרים, ומאידך סיכונים אחרים הקשורים לטיפול ב-NSAIDs .

  • צרכנים המשתמשים בתרופות OTC לשיכוך כאבים, לרבות NSAIDs צריכים להשתמש בתרופות אלה תוך מילוי מלא של ההוראות המופיעות בעלון לצרכן. במידה ויש צורך בשימוש ב-OTC NSAID מעל 10 ימים, יש צורך להגיע להתייעצות עם הרופא לגבי המשך השימוש.

למכתב ה-FDA

להמלצות ה-FDA לציבור

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|18/02/2026

טראומה עינית היא גורם משמעותי לעיוורון חד־עיני ולנכות ארוכת־טווח ברחבי העולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אפילו שמרבית הפגיעות העיניות ניתנות למניעה, הנטל האישי, החברתי והכלכלי הנלווה אליהן נותר גבוה ומוזנח ביחס למחלות עיניים אחרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן