צריכה גבוהה של חומצה פולית מפחיתה את הסיכון של נשים לסבול מיתר לחץ דם

ממחקר חדש עולה שנשים הצורכות 800 מיקרוגרם ליום או יותר של חומצה פולית נמצאות בסיכון נמוך יותר לסבול מיתר לחץ דם בהשוואה לנשים שצורכות כמויות נמוכות יותר.

הממצאים מבוססים על נתוניהן של 62,260 נשים (בנות 43 עד 70) שהשתתפו ב- Nurses’ Health Study Iועל אלו של 93,043 נשים (בנות 26-46) מה- Nurses’ Health Study II. בתחילת כל מחקר אף אחת מהנשים הללו לא סבלה מיל”ד.

המשתתפות מילאו כל שנתיים שאלונים לגבי הדיאטה שלהן, לגבי אופן הכנת המזון והרגלים בריאותיים הכוללים נטילת ויטמינים. כמו כן דיווחו המשתתפות באופן עצמאי על לחץ דמן בכל תקופה. המעקב נמשך בממוצע 8 שנים.

החוקרים מצאו שהצריכה הממוצעת של חומצה פולית (הן מהמזון והן מתוספים) היתה כ-250 מיקרוגרם ליום. מניתוח הנתונים עולה שבקרב הנשים הצעירות (מה- Nurses’ Health Study II) אלו שצרכו 800 מיקרוגרם של חומצה פולית ליום או יותר נהנו מסיכון נמוך ב-29% לסבול מיל”ד בהשוואה לאלו שצרכו 200 מיקרוגרם או פחות ליום. בקרב הנשים המבוגרות יותר, ההבדל עמד על 13% לטובת הנשים שצרכו את הכמויות הגבוהות.

החוקרים התקשו להסביר את ההבדל בהשפעת החומצה הפולית בין הנשים הצעירות לבוגרות. הם שיערו שבעת מתן תוספי החומצה הפולית כבר חלה ירידה באלסטיות של כלי הדם (בנשים המבוגרות).

עוד הם ציינו שכמעט בלתי אפשרי להגיע לכמויות הגבוהות של חומצה פולית בהסתמך על הדיאטה בלבד ושהרוב המוחלט של הנשים שצרכו את המינון הגבוה (800 מיקרוגרם ליום ויותר) נטלו תוספים.

לידיעה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

טונומטריה ביתית בגלאוקומה: נקודות המבט של רופאים ושל מטופלים לגבי התוויות, יתרונות וחסמים ליישום נרחב יותר

טונומטריה ביתית בגלאוקומה: נקודות המבט של רופאים ושל מטופלים לגבי התוויות, יתרונות וחסמים ליישום נרחב יותר

מקור: J Glaucoma
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|11/10/2026

המחקר בחן את עמדותיהם ואת ניסיונם של רופאי עיניים ושל מטופלי גלאוקומה בנוגע לטונומטריה ביתית (Home Tonometry – HT) עם מדידה עצמית של הלחץ התוך־עיני (IOP) מחוץ למרפאה

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן