ניתוח מעקפים עם וללא חיבור למכונת לב-ריאה: השוואת תוצאות קליניות ועלות לאורך שנה (JAMA)

מחקר ה- Surgical Management of Arterial Revascularization Therapies (SMART) השווה בין ה- graft patency, התוצאות הקליניות, איכות החיים ועלויות הטיפול, בחולים שהופנו לפי חלוקה אקראית לניתוח מעקפים רגיל (CABG), או לניתוח מעקפים ללא חיבור למכונת לב-ריאה (off-pump coronary artery bypass OPCAB).

200 חולים עברו את אחד משני הניתוחים, אשר בוצעו על ידי מנתח יחיד. אנגיוגרפיה של השתל נערכה לפני שחרורם של החולים, ושנה לאחר הניתוח.

שיעורי ה- patency בזמן השחרור היו 99.0% לאחר OPCAB, ו- 97.7% לאחר CABG רגיל. השיעורים היו דומים עם כל סוגי השתלים, עורקיים וורידיים, ובכל אזורי הלב בהם בוצעו. 1.6% מהשתלים עברו חסימה לפני השחרור מבית החולים, מרביתם בקבוצת ה- CABG הרגיל, ומרביתם בשתלי saphenous vein לעורקים אחרים מה- LAD.

לאחר שנה, שיעור ה- patency עמד על 93.6% מהשתלים בקבוצת ה- OPCAB, לעומת 95.8% בקבוצת ה- CABG הרגיל. שוב היו שיעורים דומים עם כל סוגי השתלים, עורקיים וורידיים, ובכל אזורי הלב. 5.3% מהשתלים עברו חסימה, 16 שתלים בקבוצת ה- OPCAB, 11 בקבוצת ה- CABG. 19 מהשתלים שנחסמו היו saphenous vein conduits, 4 שתלים של עורק רדיאלי, ו- 4 של LIMA/RIMA.

לא נרשם הבדל משמעותי בשיעורי תמותה, אוטמים, שבצים מוחיים, תעוקה חוזרת, אשפוזים, או צנתורים בזמן האשפוז, לאחר 30 יום, ולאחר שנה של מעקב. לאחר שנת מעקב חושב כי ניתוח ה- OPCAB היה כרוך בעלויות נמוכות ב- 1955$ מאשר ה- CABG הרגיל.

תוצאות אלו מראות כי ה- OPCAB יכול לשמש חלופה טובה ל- CABG עם חיבור למכונת לב-ריאה בחולים שלא עברו סלקציה, ולהביא לרה-וסקולריזציה טובה ויציבה, ובעלות נמוכה יותר, כותבים החוקרים.

JAMA. 2004;291:1841-1849

לידיעה ב- TCTMD

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

מקור: ScienceDirect
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/08/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות ואת הבטיחות של H-FIRE לעומת TURP בגברים עם BPH ועם הפרעות השתנה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן