doxercalciferol מרסן פעילות יתר של הפארא-תירואיד בחולי כליה (Am J Kidney Dis)

חוקרים מדווחים כי Doxercalciferol מוריד באופן בטיחותי את רמות ה-PTH בחולים הסובלים מפעילות יתר של הפארא-תירואיד משנית למחלת כליות כרונית.  

החוקרים מציינים כי calcitriol מוביל לאותן תוצאות, אך האינדקס התרה-פויטי הנמוך שלו ותופעות הלוואי הכרוכות בשימוש בו הכוללות היפר-קלצמיה, מעוררים דאגה.

הכדי לקבוע האם doxercalciferol עשוי להוות תחליף מתאים, חילקו החוקרים באקראי את 55 החולים שהשתתפו במחקר הסובלים ממחלת כליות כרונית בדרגת חומרה 3 או 4 ונמצאו בהן רמות PTH קבועות הגבוהות מ-85ng/L, למתן אורלי של טיפול בתרופה או של פלצבו.

כעבור 24 שבועות ירדו ריכוזי ה-PTH הממוצעים בפלסמה בשיעור משמעותי של 46% בקבוצת הטיפול הפעיל. בקבוצה שקיבלה פלצבו לא נצפה שינוי.

לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות מבחינת ריכוזי הסידן או הזרחן בסרום או מבחינת רמות הסידן בשתן. לא נמצאו הבדלים גם בשכיחות הופעת היפר-קלצמיה, היפר-פוספטמיה, ו-hypercalciuria.

בנוסף, לא נמצא שוני בין הקבוצות בשכיחות תופעות הלוואי ובשיעור הסינון הגלומרולרי.  

החוקרים מסכמים כי לאור הממצאים, נמצאה התרופה יעילה ביותר בהפחתת רמות ה-PTH בקרב החולים שנבדקו. אולם, הם גם קוראים לביצוע מחקרים ארוכי טווח, שיכללו נטילת ביופסיות עצם, לצורך הגדרת פעילויות ה-doxercalciferol ותיפקודו בטווח הארוך.

Am J Kidney Dis 2004;43:877-890.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן