דום לב מחוץ לבית החולים הינו שכיח והפרוגנוזה הינה רעה. מחקרים על חיות מעבדה מעלים את האפשרות כי הכנסה למצב של היפותרמיה זמן קצר לאחר החזרת זרימת דם ספונטנית יכולה להיטיב עם התוצאות הנוירולוגיות, אך לא היו מחקרים שהביאו הוכחות חותכות לכך על בני אדם.
במחקר אקראי מבוקר, השוו החוקרים בין ההשפעות של היפותרמיה מתונה וטמפרטורה נורמלית אצל מטופלים שנשארו חסרי הכרה לאחר החייאה שלאחר דום לב אשר ארע מחוץ לבית החולים.
שיטות
במחקר השתתפו 77 מטופלים, שבאופן אקראי נקבע מי מהם יקבל טיפול בהיפותרמיה (כאשר טמפרטורת הגוף הורדה ל 33ºC תוך שעתיים לאחר שחזרה זרימת דם ספונטנית והם הושארו בטמפרטורה זו במשך 12 שעות), או בטמפרטורה נורמלית. מדד התוצאות הראשוני היה הישרדות עד לשחרור מבית החולים עם תפקוד נוירולוגי טוב במידה מספקת שאיפשר את שחרור המטופל לביתו או לשיקום.
תוצאות
המאפיינים הדמוגרפים של המטופלים היו דומים בשתי הקבוצות.
21 מתוך 43 המטופלים שטופלו בהיפותרמיה (49%) שרדו והיו להם תוצאות טובות הווה אומר, שהם שוחררו לביתם או למחלקת שיקום בהשוואה עם 9 מתוך 34 שטופלו בטמפרטורה נורמלית (26%, P=0.046). לאחר התאמה או תיקון עבור השונויות בקו הבסיסי בגיל, והזמן שעבר מאז ההתמוטטות ועד החזרה של מחזור דם ספונטני, יחס הסיכוי לתוצאות טובות עם היפותרמיה בהשוואה עם טמפרטורה נורמלית היו 5.25 (95 אחוז מרווח בטחון, 18.76-1.47; P=0.011). ההיפותרמיה נקשרה עם מדד לבבי נמוך, תנגודת מערכת כלי הדם גבוהה והיפרגליקמיה . לא היה כל הבדל בתדירות של אירועים קשים או מזיקים.
מסקנות-
מהתצפיות הראשוניות ניתן להציע, כי טיפול בהיפותרמיה מתונה נראה מיטיב את התוצאות אצל מטופלים עם תרדמת לאחר החייאה שלאחר דום לב אשר קרה מחוץ לבית החולים.
- אבחנות: כלכלת בריאות
- קטגוריות: מאמרים
מאמרים
סל התרופות כמו אקמול לחולה סרטן/ מאמר אורח מאת ד”ר אודי פרישמן
מדי שנה רועשת וגועשת התקשורת סביב סל התרופות, מה ייכנס
הטכנולוגיה שנועדה לשיפור הבריאות עלולה להגדיל את הפערים בבריאות/ מאמר אורח מאת שמוליק בן יעקב יו”ר האגודה לזכויות החולה
לקדמה הטכנולוגית השלכות מרחיקות לכת על הבריאות שלנו. אך כידוע,
האם אימוץ מהיר של תרופות ביוסימילאריות עשוי להשיג חיסכון של כ-600 מיל’ ¤ בשנה בעלות הטיפול התרופתי בישראל ? /מאמר אורח מאת ד”ר רוני גל
(*) המחבר הוא אנליסט פארמה בכיר בברנשטיין השקעות, ניו יורק
מערכת הבריאות איבדה את דרכה, אך בשווייץ האשפוז נעשה יותר נוח/ מאמריהם של פרופ’ בן דויד וד”ר זאב פלדמן ב”הארץ”
במאמר מתייחס ד”ר זאב פלדמן , מנהל היחידה לנוירוכירורגיית ילדים
רפואת העתיד: מותאמת אישית בסביבה הביתית/מאמרה של ד”ר מיכל הרן ב”הארץ”
במאמר שמפרסמת היום ב”הארץ” ד”ר מיכל הרן, רופאה בכירה במכון
החיים שלך, תמורת מיליון שקל: התרופות לסרטן שיכלו להציל את אבא שלי/כתבתה של רוני לינדר גנץ בדהמרקר
בכתבה מרתקת מתארת כתבת הבריאות של דהמרקר את ההתמודדות המשפחתית





תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!