אישור שיווק ראשון בעולם לפרהמיביר: רשות התרופות היפנית אישרה את התרופה לטיפול בחולי שפעת ללא סיבוכים ובחולים בסיכון גבוה

התרופה פרהמיביר, לטיפול בחולי שפעת, היחידה הניתנת בעירוי, נרשמה ואושרה לשיווק ולטיפול על ידי רשויות הבריאות של יפן. מדובר באישור הראשון של התרופה על ידי רשות בריאות רשמית.  עד כה אושרה התרופה על ידי ה-FDA באישור מיוחד לשימוש בחירום (Emergency Use Authorization) לאור התפרצות מגיפת שפעת החזירים.

משרד הבריאות הישראלי רכש מקבוצת ניאופרם המייבאת את התרופה לישראל  כ-150 טיפולים לשימוש במקרים מיוחדים בכפוף לאישור של וועדה מיוחדת שהוקמה במשה”ב לצורך כך (כל טיפול מוגדר כחמישה ימים של מתן התרופה).

התרופה, אשר תיקרא ביפן רפיאסטה (Rapiacta) אושרה למתן חד פעמי לחולי שפעת מבוגרים עם מחלה ללא סיבוכים, וכן למתן חד פעמי או רב פעמי לחולים בסיכון גבוה.  בנוסף נערכו על ידי שיונוג’י, שותפתה היפנית החברה היצרנית ביוקריסט, ניסויים בטיפול בילדים הלוקים בשפעת ללא סיבוכים והיא מתכוונת להגיש לאישור גם את הטיפול בילדים.

על פרהמיביר:

פרהמיביר התרופה האנטי ויראלית היחידה הניתנת בעירוי כנגד מחלת השפעת,  מכילה את החומר הפעיל פרהמיביר (peramivir), תכשיר אנטי ויראלי המעכב את האנזים “ניאורמינידאז” שהוא בעל תפקיד חיוני בהתפשטות נגיף השפעת בגוף החולה. בניסויים מעבדתיים הראתה התרופה יעילות גם כנגד נגיף שפעת החזירים (A H1N1 2009). פרהמיביר נוסתה בקרב חולי שפעת שלקו בסיבוכים וכן כאלו שטרם לקו בסיבוכים.

עוד יצוין כי החברה המפתחת, ביוקריסט (Biocryst) מכרה לממשל האמריקאי מלאי חירום לטיפול במגיפת שפעת החזירים. במקביל הודיעה החברה כי היא חתמה על הסכמים עם שותפים באירופה ובאזור המזרח התיכון ואפריקה שיבדקו את האפשרות של הצטיידות בתרופה מול הממשלים המקומיים.

נמסר על ידי יחסי ציבור

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היעילות של טיפולים ביולוגיים שונים בטיפול בסינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים: מטאנליזה רשתית

היעילות של טיפולים ביולוגיים שונים בטיפול בסינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים: מטאנליזה רשתית

מקור: European Archives of Oto-Rhino-Laryngology
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|04/01/2026

בעבודה הנוכחית בוצעה מטה־אנליזה רשתית (NMA) תוך שימוש בראיות העדכניות ביותר, המשלבת נתונים מניסויים אקראיים מבוקרים (RCTs) ומ־cohort study

עין יבשה ב2025: גישה רב־מערכתית לטיפול יעיל יותר

עין יבשה ב2025: גישה רב־מערכתית לטיפול יעיל יותר

מקור: Optometry Times
ד"ר איתי חונה
ד"ר איתי חונה
אין תגובות|09/09/2025

במאמר עדכני זה מציגה ד”ר לורה פרימן גישה רחבה ומהפכנית לניהול תסמונת העין היבשה DED, תוך הבנה שמדובר במחלה רב־מערכתית הדורשת הסתכלות כוללת – מעבר לעין עצמה.

AI

פוטנציאל המהפכה של AGI בנוירולוגיה

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|22/06/2025

המאמר דן בהשפעות האפשריות של בינה מלאכותית כללית (AGI) על תחום הנוירולוגיה ומציג את הפוטנציאל המהפכני של AGI לצד הסיכונים המשמעותיים הכרוכים בכך

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן