תרומת איברים – מתנת חיים


הקמפיין השנתי של המרכז הלאומי להשתלות יפעל גם השנה במרכז הרפואי אסף הרופא, בין התאריכים 29- 15 לפברואר 2004 

הקמפיין השנתי של המרכז הלאומי להשתלות, שהצליח בשנים האחרונות להגדיל את מספר החותמים על כרטיס תורם בעשרות אלפי חברים נוספים, יוצא גם השנה לדרך, בתקווה להגדיל עוד יותר את מספר החותמים בארץ. גם השנה, יפעלו דוכני החתמה במרכז הרפואי אסף הרופא, בו חתמו, במהלך המבצע הקודם, כ- 375 איש על כרטיס תורם.

מטרת הקמפיין היא להגביר את הנכונות בציבור לתרום איברים ובמקביל לצמצם את  מספר הממתינים להשתלות בארץ. כיום, יש בארץ 244,142 אנשים החתומים על כרטיס תורם, שהם כ 4% מהאוכלוסייה. שיעור התרומות במדינות המערב עומדים על כ- 25%. בשנה שעברה, בוצעו  בארץ 265 ניתוחי השתלות, ויש לציין כי אחוז ההצלחה בניתוחים אלה עומד על 90%. בארץ ממתינים כיום 913 איש לניתוחי השתלה (80% להשתלת כליה והשאר להשתלות של כבד, לב וריאות).

דוכני ההחתמה, שיפעלו במהלך הקמפיין בבית החולים, יוצבו בניני האשפוז , במיון ובמרפאות החוץ

נמסר ע”י לשכת הדוברת

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עקומת גדילה בפגים

עקומת גדילה בפגים

מקור: Seminars in Perinatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|12/05/2026

המאמר מציג סקירה מקצועית ומקיפה של המלצות מומחים (הכוללות ארגונים כגון AAP ו־ESPGHAN) בנוגע ליעדי הגדילה של פגים (Preterm neonates), תוך שימת דגש על נטישת הגישה של ‘מידה אחת מתאימה לכולם’ לטובת הערכה מותאמת אישית

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן