שיתוף פעולה בין קרדיולוגים ומנתחי הלב של בילינסון וולפסון הציל את ליבו של חולה בן 23 במחלה נדירה

ע”פ דיווח מאת מרכז רבין, שיתוף פעולה בין המרכז הרפואי וולפסון והמרכז הרפואי רבין הובילו להצלת חולה במצב קשה. להלן ההודעה לתקשורת כפי שהועברה ע”י מרכז רבין:

טובי משה, סטודנט בן 23 מחולון ניצל על ידי טיפול רפואי מורכב של המחלקה לניתוחי לב וחזה בבילינסון לאחר שהתמוטט מכישלון לבבי חמור (פחות מ-10% תפוקה של הלב).  

טובי התקבל לפני כשבועיים בבית החולים “וולפסון” לאחר שהתמוטט והוגדר במצב של “שוק עמוק” בו נשקפה סכנה מידית לחייו. בבית החולים הוא עבר ניתוח מורכב, חובר למכונת אקמו (לב וריאה מלאכותית), ולאחר מכן הועבר להשתלת  לב מלאכותי בבי”ח בילינסון

בילינסון משמש כמרכז לטיפול בחולי לב מורכבים ובמקרים יוצאי דופן אשר דורשים ידע וניסיון רחבים יוצא צוות רפואי מבילינסון לחבר חולים למכונת האקמו בבתי חולים אחרים בארץ ומעביר אותם להמשך טיפול בבילינסון.

צוות הרופאים בראשותו של ד”ר בינימין מדליון, מנהל יחידת לב וריאה בבלינסון  אשר כלל גם את ד”ר אבי פוקס, רופא בכיר במערך ניתוחי חזה ולב  וטכנאי מכונת אקמו העבירו במבצע רפואי יוצא דופן את טובי, כאשר אזור בית החזה פתוח וחשוף כשהוא מורדם ומונשם.

עם הגיעם לבילינסון, הובהל  טובי לחדר הניתוח, שם עבר ניתוח מורכב מאוד במהלכו נותק ממכונת האקמו וחובר ללב מלאכותי- זמני.

לב מלאכותי זמני עדיף במקרים מסוימים מכיוון שכך ניתנת ללב הביולוגי הזדמנות להתאושש.

בסוף השבוע האחרון, לאחר 16 ימים במהלכם נותק טובי מהלב המלאכותי באופן הדרגתי, הצליחו הרופאים לייצב את מצבו של הלב עד לתפקוד מלא ועצמאי.

פרופ’ יוסף רוזנמן, מנהל מכון הלב ב’וולפסון’ ונשיא איגוד הקרדיולוגים בישראל:

“החולה, צעיר שסבל ממחלה נדירה מאוד, הגיע ליחידה לטיפול נמרץ בקרדיולוגיה במצב של סכנת חיים מיידית, והובהל לחדר הצנתורים במצב של שוק קשה. שם, אובחנה אצלו בעיה חריגה אשר חייבה את הצוות שלנו בהענקת טיפול תומך מיידי וכן בניתוח דחוף.

הוא הועבר ניתוח מציל חיים במחלקה לניתוחי לב שלנו בוולפסון, וחובר למכונת לב-ריאה, מהלך אשר בלי ספק הציל את חייו.

מאחר ובוולפסון אין אפשרות להשתיל לב מלאכותי, הוא הועבר למרכז הרפואי רבין להמשך טיפול.

הטיפול המשולב, של רופאי המרכז הרפואי וולפסון ושל רופאי המרכז הרפואי רבין, נעשה תוך שיתוף פעולה מקצועי מצוין וללא ספק הודות לו חייו של הצעיר ניצלו”.

ד”ר בנימין מדליון מנהל יחידת השתלות לב וריאות בבלינסון: “המקרה של טובי נדיר והטיפול בו יוצא דופן ומתרחש אחת לכמה שנים. לרוב, מקרים מסוג זה נגמרים במוות. לשמחתנו, בזכות שיתוף פעולה של הצוות הרפואי בוולפסון, טובי הועבר אלינו בזמן ויכולנו להציל את ליבו ואת חייו”.

כעת טובי מתאושש ביחידה לטיפול נמרץ במערך ניתוחי לב וחזה.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|05/06/2024

ליווי וחינוך פרטני על ידי רוקחים עשוי לשפר את ההקפדה על נטילת והבנת התכלית בנטילת תרופות קרדיו-וסקולריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Journal of Pharmacy Practice and Research. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן