ההשפעה של Roxadustat על תפקודי התריס בחולים עם אנמיה משנית למחלת כליות (J Clin Endocrinol Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Roxadustat, מעכב HIF-PH (או Hypoxia-Inducible Factor Prolyl Hydroxylase) המשמש לטיפול באנמיה משנית למחלת כליות, מפחית רמות TSH ו-free T4 (או fT4).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Roxadustat שייך למשפחת תרופות שאושרה לאחרונה לטיפול באנמיה משנית למחלת כליות כרונית ולה מבנה שונה מזה של מעכבי HIF-PH אחרים, אך דומה לזה של Triiodothyronine (T3) והתרופה נקשרת לקולטן להורמוני תריס. עם זאת, הדיווחים אודות השפעות Roxadustat על תפקודי התריס מוגבלים ואינם מפורטים, וכן לא ידוע אם למעכבי HIF-PH אחרים השפעה דומה על תפקודי התריס.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה להשוות את ההשפעות של Roxadustat ו-Daprodustat, מעכב HIF-PH נוסף, על תפקודי התריס בחולים עם אנמיה משנית למחלת כליות כרונית.

המחקר התצפיתי, רטרוספקטיבי, כלל 26 חולים עם אנמיה משנית למחלת כליות כרונית, אשר טופלו ב- Roxadustat או Daprodustat; רמות TSH ו-fT4 נמדדו לפני הטיפול ולאחר מתן תרופות אלו.

לאחר התחלת Roxadustat תועדה ירידה משמעותית ברמות TSH מריכוז ממוצע של 2.47 µIU/mL לפני הטיפול לריכוז ממוצע של 0.659 µIU/mL לאחר הטיפול (p<0.05); ריכוזי fT4 ירדו משמעותית מערך ממוצע של 0.93 ננוגרם/ד”ל לפני הטיפול ל-0.70 ננוגרם/ד”ל לאחר הטיפול (p<0.01).

לאחר התחלת טיפול ב-Daprodustat לא תועד שיוני משמעותי בריכוזי TSH או fT4, כאשר ריכוז TSH טרם הטיפול עמד על 3.04 µIU/mL ולאחר הטיפול עמד הריכוז הממוצע על 2.89 µIU/mL (p=0.635) וריכוז fT4 הממוצע עמד על 0.93 ננוגרם/ד”ל לפני הטיפול ועל 0.97 ננוגרם/ד”ל לאחר הטיפול (p=0.328).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול ב- Roxadustat מפחית רמות TSH ו-fT4, השפעה אשר לא תוארה עם טיפול ב-Daprodustat.

J Clin Endocrinol Metab. 2023 Aug 19

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן