מתן TSH עשוי למנוע תת פעילות של בלוטת התריס לאחר ניתוח לטיפול בסרטן של הבלוטה

ממחקר חדש עולה שמתן TSH רקומביננטי (rTSH) לאחר ניתוח לטיפול בסרטן של בלוטת התריס (בזמן מתן יוד רדיואקטיבי לביצוע אבלציה של שאריות הבלוטה) עשוי למנוע מצב של תת תריסיות.

לאחר ביצוע כריתה מלאה של בלוטת התריס, מתבצעת אבלציה של שארית רקמת הבלוטה באמצעות מתן יוד רדיואקטיבי. טיפול זה דורש בד”כ הפסקה של מתן הורמון התריס על מנת להשיג קליטה מלאה של היוד בבלוטה. החוקרים טענו שבעקבות מתן של rTSH, הנקרא thyrotropin alpha (Thyrogen) אמורה להיות קליטה מלאה של היוד הרדיואקטיבי בבלוטה גם בזמן מתן הורמון התריס.


ה-FDA האמריקנית אישרה לפני כ-5 שנים את ה- rTSH למטרות אבחנתיות.


במחקר השתתפו 63 חולים אשר עברו כריתה של הבלוטה בגלל סרטן. החולים חולקו ל-2 קבוצות, האחת קיבלה rTSH וטיפול הורמונלי ואילו החולים בקבוצה השניה הפסיקו את הטיפול בהורמון התריס בזמן האבלציה.

לאחר 8 חודשים, מצאו החוקרים שלא היה הבדל בין שתי הקבוצות בתוצאות האבלציה (עפ”י קליטת היוד האבלציה היתה יעילה ב-100% בשני המקרים).

בקרב החולים שהפסיקו את הטיפול ההורמונלי כ-60% סבלו מסימפטומים של תת תריסיות כמו, עליה במשקל, עצירות ועוד. לעומתם, בקבוצה שקיבלה rTSH ולא הפסיקה את הטיפול ההורמונלי לא דווח על תופעות דומות.

השאלה שנותרה פתוחה, לדברי החוקרים , היא האם תאשר ה-FDA את השימוש ב- rTSH בזמן אבלציה של בלוטת התריס.

לידיעה

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

מקור: Baus
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|31/05/2026

רובנו חונכנו שבגברים ‘בדיקת האצבע’, בדיקה רקטלית של הערמונית, היא חלק ממערכת של גילוי מוקדם של סרטן הערמונית, אולם בשנים האחרונות ירדה בדיקה זו מחשיבותה

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

מקור: NEJM
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|13/05/2026

מחקר פאזה III, אקראי ורב־מרכזי זה בחן את היעילות ואת הבטיחות של מתן חוסם ה־PD-1, פמברוליזומאב (קיטרודה), בשילוב עם הסטנדרט הטיפולי המקובל (ניתוח + קרינה או כימותרפיה) עבור חולים עם HNSCC נתיח בשלב III או IVA

נגע גרורתי בקשתית שמקורו בסרטן ריאה מסוג non-small cell

מקור: pubmed
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|16/04/2026

גרורות לעין הן תופעה מוכרת, כאשר הענבייה (uvea) היא האתר השכיח ביותר למעורבות גרורתית. עם זאת, גרורות לקשתית (iris) הן נדירות יחסית, ובמיוחד כאשר מקורן הוא בסרטן ריאה מסוג Non-Small Cell Lung Cancer (NSCLC)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן