משלב כימותרפי לאחר ניתוח כריתת סרטן לבלב לא-גרורתי הוביל לתוצאות ההישרדות הטובות אי פעם (מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO)

במהלך הכנס השנתי מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology) הציגו חוקרים תוצאות מחקר חדש, מהן עולה גישה חדשה לטיפול באדנוקרצינומה לא-גרורתית של הלבלב בחולים לאחר הסרה ניתוחית, במצב תפקודי טוב. בקבוצת חולים זו, משלב Modified FOLFIRINOX, הכולל Oxaliplatin, Leucovorin, Irinotecan ו-5-Fluorouracil, הוביל להישרדות הטובה ביותר אי-פעם שתועדה עם כל טיפול אדג’וונטי.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את התועלת של mFOLFIRINOX כטיפול אדג’וונטי במדגם שכלל 493 חולים מ-77 מרכזים בצרפת וקנדה. כל החולים השלימו ניתוח לכריתת מחלה לא-גרורתית וחולקו באקראי לטיפול ב-Gemcitabine או mFOLFIRINOX כל 14 ימים, למשך 12 מחזורי טיפול.

לאחר חציון מעקב של 33.6 חודשים, משך ההישרדות ללא-המחלה וההישרדות הכוללת היו ארוכים יותר משמעותית בקבוצת הטיפול במשלב mFOLFIRINOX, בהשוואה לקבוצת הטיפול ב-Gemcitabine, כמו גם משך ההישרדות ללא-גרורות (חציון של 30.4 לעומת 17 חודשים, יחס סיכון של 0.59).

שיעורי ההישרדות ללא-מחלה לאחר שלוש שנים היו טובים יותר משמעותית עם משלב mFOLFIRINOX, בהשוואה לטיפול ב-Gemcitabine (39.7% לעומת 21.4%). בדומה, שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר שלוש שנים עמדו על 63.4% לעומת 48.6%, לטובת משטר הטיפול המשולב ושיעורי ההישרדות הספציפיים לממאירות עמדו לאחר 3 שנים על 66.2% לעומת 51.2%. העדיפות של FOLFIRINOX תועדה בכל תתי הקבוצות של החולים.

אירועים חריגים בדרגה 3/4 היו נפוצים יותר עם משלב mFOLFIRINOX, בהשוואה לטיפול ב-Gemcitabine (76% לעומת 53%), כולל 12% מטופלים בכל קבוצה עם אירועים חריגים בדרגה 4. תועד מקרה אחד של תמותה על-רקע הטיפול בקבוצת Gemcitabine, ללא מקרי תמותה בקבוצת הטיפול במשלב mFOLFIRINOX.

בשלב הבא מבקשים החוקרים לבחון את מועד מתן הטיפול הכימותרפי ולקבוע אם משלב mFOLFIRINOX הינו מועמד מתאים לשמש כטיפול כימותרפי ניאו-אדג’וונטי.

מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

מקור: Baus
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|31/05/2026

רובנו חונכנו שבגברים ‘בדיקת האצבע’, בדיקה רקטלית של הערמונית, היא חלק ממערכת של גילוי מוקדם של סרטן הערמונית, אולם בשנים האחרונות ירדה בדיקה זו מחשיבותה

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

מקור: NEJM
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|13/05/2026

מחקר פאזה III, אקראי ורב־מרכזי זה בחן את היעילות ואת הבטיחות של מתן חוסם ה־PD-1, פמברוליזומאב (קיטרודה), בשילוב עם הסטנדרט הטיפולי המקובל (ניתוח + קרינה או כימותרפיה) עבור חולים עם HNSCC נתיח בשלב III או IVA

נגע גרורתי בקשתית שמקורו בסרטן ריאה מסוג non-small cell

נגע גרורתי בקשתית שמקורו בסרטן ריאה מסוג non-small cell

מקור: pubmed
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|16/04/2026

גרורות לעין הן תופעה מוכרת, כאשר הענבייה (uvea) היא האתר השכיח ביותר למעורבות גרורתית. עם זאת, גרורות לקשתית (iris) הן נדירות יחסית, ובמיוחד כאשר מקורן הוא בסרטן ריאה מסוג Non-Small Cell Lung Cancer (NSCLC)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן