שיפור באטרופיה וגינאלית עם טיפול תרופתי מלווה בתפקוד מיני טוב יותר (Maturitas)

במאמר שפורסם בכתב העת Maturitas מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי שיפור בעקבות טיפול בתסמיני אטרופיה וגינאלית מלווה בשיפור בתפקוד מיני בנשים לאחר מנופאוזה.

ממחקר SMART-3 עלה כי טיפול ב-Conjugated Estrogen/Bazedoxifene (דואביב) הביא לשיפור בסימנים ותסמינים וגינאליים, כמו גם בתפקוד מיני, בנשים עם אטרופיה של הלדן והעריה בתחילת המחקר.

בניתוח פוסט-הוק של נתוני SMART-3 בחנו החוקרים את הקשר בין תסמיני לדן עריה ובין מדדים קליניים של אטרופיה וגינאלית עם תפקוד מיני לפי מדדי MENQOL (Menopause-specific Quality of Life) ב-652 נשים לאחר מנופאוזה.

שיפור בן נקודה אחת בתסמינים וגינאליים של אטרופיה וגינאלית (במילים אחרות, ירידה בחומרה מדרגה חמורה למתונה, מתונה לקלה או קלה להעדר תסמינים) לוותה בשיפור משמעותי  בתפקוד מיני.

ירידה גדולה בכאב עקב מגע מיני לוותה בשיפור מתון בתפקוד המיני, בעוד ששיפור גדול יותר ביובש נרתיקי לווה בשיפור קל עד בינוני ושיפור גדול בגרד/גירוי באזור לדן ועריה לווה בשיפור קל בתפקוד מיני.

מנגד, מבין שלושת המדדים הקליניים, שינויים גדולים במדד החומציות בנרתיק לוו בשינויים קטנים בלבד בתפקוד המיני ושינויים גדולים בספירת תאים פארא-בזאליים ושטחיים לוו בשינויים קטנים או זניחים, בהתאמה, בתפקוד מיני.

לאור זאת, החוקרים מסכמים וכותבים כי התייחסות לתסמינים וגינאליים מטרידים עקב מנופאוזה, בעיקר כאב במהלך מגע מיני, צפויה להשפיע על התפקוד המיני יותר מאשר התמקדות רק בשינויים במדדים קליניים.

Maturitas 2017

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן