ועדה של מנהל המזון והתרופות האמריקאי ממליצה על מנת חיסון שנייה של ג’ונסון וג’ונסון לאחר חודשיים (מתוך הודעת ה-FDA)

ועידת VRBPAC (Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee), ועדה מייעצת למנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration), המליצה פה אחד על מתן מנה שנייה של חיסון ג’ונסון וג’ונסון לפחות חודשיים לאחר המנה הראשונה של החיסון. ההמלצה שחברת ג’ונסון וג’ונסון ביקשה כי המנה השנייה תינתן לאחר שישה חודשים.

ההצבעה הושלמה לאחר פגישה בת יומיים, במהלכה הומלץ פה אחד כי מנהל המזון והתרופות האמריקאי יאשר מתן מנת דחף בחצי-מינון של חיסון מודרנה כנגד נגיף הקורונה לאלו בגילאי 65 שנים ומעלה ולצעירים עם גורמי סיכון.

במידה וההמלצה של הועדה תאומץ ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי, אזי המשמעות היא כי כל אדם בגיל 18 שנים ומעלה שקיבל מנה אחת של החיסון יוכל לקבל מנה שנייה, כאשר בניגוד להמלצה בנוגע לחיסון מודרנה, במקרה זה ההמלצה אינה ממוקדת רק באוכלוסיות מסוימות.

במידה ומנהל המזון והתרופות האמריקאי יאשר כצפוי את ההמלצה למתן מנה שנייה של חיסון של חברת ג’ונסון וג’ונסון, אזי ועידת ה-ACIP (Advisory Committee on Immunization Practices) של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן תקבע המלצות קליניות בנושא.

מעבר לדיון בנושא מנה שנייה של חיסון של חברת ג’ונסון וג’ונסון, ועידת VRBPAC האזינה גם לעדכונים ממחקר מטעם ה-NIH להערכת שילובים של חיסונים כנגד COVID-19. מהמחקר עלה כי בקרב 458 משתתפים, אלו שקיבלו מנת דחף של חיסון שונה מהחיסון המקורי שקיבלו זכו להגנה דומה או גדולה יותר, בהשוואה לאלו שקיבלו מנה שנייה של אותו חיסון, ממצאים המעלים את האפשרות כי מתן שני חיסונים שונים עשוי להיות יעיל כמו או אף עדיף על מתן שתי מנות של אותו חיסון.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן