נתונים חדשים תומכים במתן מנה שנייה של חיסון כנגד קורונה גם לאחר תגובה אלרגית למנה הראשונה (JAMA Internal Medicine)

מרבית החולים עם תגובות אלרגיות מיידיות לחיסון של חברת פייזר או מודרנה כנגד נגיף הקורונה סבלו היטב מנה שנייה של החיסון, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine.

החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 189 מבוגרים (גיל ממוצע של 43 שנים; 86% נשם) ממספר אזורים ברחבי ארצות הברית, אשר קיבלו חיסון של חברת פייזר (59 משתתפים) או מודרנה (130 משתתפים) בין תחילת ינואר ועד סוף חודש מרץ.

מהנתונים עולה כי הסמקה או אודם (28%) היו התגובות הנפוצות ביותר לאחר המנה הראשונה, לאחריהן סחרחורות (26%), עקצוץ (24%), לחץ בגרון (22%), פריחה (21%) וצפצופים או קוצר נשימה (21%). בכלל המדגם, 17% ענו על קריטריוני אנאפילקסיס (כלומר, תסמינים הופיעו תוך 4 שעות מהמנה הראשונה, החולים חוו לפחות אחד מתסמיני אלרגיה והופנו לייעוץ מומחה אלרגיה/אימונולוגיה).

החוקרים מדווחים כי 159 מחוסנים (84%) קיבלו מנה שנייה של החיסון. מבין אלו, 30% קיבלו מראש נוגד-היסטמין טרם קבלת המנה השניה של החיסון.

מהנתונים עולה כי כל 159 המטופלים, כולל 19 מטופלים עם אנאפילקסיס לאחר מנת החיסון הראשונה, סבלו את המנה השנייה. 32 מחוסנים דיווחו על תסמינים אלרגיים אפשריים ומיידיים שנקשרו עם המנה השניה של החיסון וחלפו עצמונית, היו בדרגה קלה, ו/או חלפו עם אנטי-היסטמינים בלבד.

המרכז לבקרת מחלות ומניעתן המליץ בעבר כי במקרים של תגובה אלרגית למנה הראשונה של חיסון של חברת פייזר או מודרנה יינתן החיסון של חברת ג’ונסון וג’ונסון. עם זאת, לאור הממצאים החדשים, ייתכן כי אין צורך בצעד זה.

JAMA Internal Medicine 2021

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/03/2024

אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן