מחקר ה-TEAR : מהי אסטרטגיית הטיפול האופטימלית ב-RA ? (מתוך Arthritis & Rheumatism )

ע”פ מחקר ה-TEAR שהתפרסם כעת ב-Arthritis & Rheumatism קיים רציונל להתחיל טיפול ב-RA ראשוני עם מתרוטקסט (methotrexate ) כמונותרפיה ולאחר מכן להוסיף לאחר 6 חודשים ע”פ הצורך     hydroxychloroquine + sulfasalazine   או etanercept .

מחקר ה-TEAR כלל 755 מטופלים מבוגרים עם RA פעיל אשר חולקו ל-4 קבוצות באופן אקראי:

  • טיפול אינטנסיבי מוקדם בשילוב של מתוטרקסט ואנתרספט (אנברל).

  • טיפול אינטסיבי פומי עם מתוטרקסט + sulfasalazine + hydroxychloroquine .

  • התחלת טיפול במתוטרקסט עם העלטת מינונים לאחר 24 שבועות במידה וה-DAS28-ESR היה גדול מ-3.2

  • התחלת טיפול בתוטקסט עם העלאת מינון במדיה וה- DAS28>3.2
  • לא נעשתה רנדומיזציה לזרוע טיפולית  של מונותרפיה לאורך כל התקופה של 102 השבועות.

    יעד המחקר המרכזי היה ציון ה-DAS28-ESR מהשבוע ה-48 עד ה-102 .

    בתקופת ה-24 שבועות עד לשלב הבא בטיפול , המטופלים שקיבלו טיפול אינטנסיבי מוקדם (בתוספת אנטרספט ומתוטקרסט או טיפול פומי תלת תרופתי) הפגינו ירידה גדולה יותר מובהקת סטטיסטית ביעדים המרכזיים בהשוואה לטיפול מונותרפי בלבד (ירידה של 3.6 נקודות בהשוואה ל-4.6 , p<0.0001), ללא הבדל עם משטרי טיפול עם קומבינציות.

    לתקופה שבין השבוע ה-48 עד ה-102 המטופלים שטופלו בשיטת העלאת המינון היו עם DAS28-ESR תגובה קלינית שלא הייתה שונה מאשר אצל אלו שקיבלו טיפול התחלתי משולב (3.2 בשתי הקבוצות , P=0.75).

    לא היה הבדל ב-DAS28-ESR במשתתפים שהיו בקבוצת הטיפול התלת תרופתית הפומית בהשוואה לשילוב של מתוטרקסט + אנטרספט (מדד של 3.1 לעומת 3.2 , p=0.42).

    בשבוע ה-102 היה הבדל מובהק סטטיסטי בשינויים הרדיוגרפיים שנמדדו בהשוואה למצב הבסיס בין קבוצת המתוטרקסט + אנטרספט בהשוואה לטיפול הפומי המשולש (0.64 לעומת 1.69, p=0.047).

    החוקרים מעירים שהמחקר מצא כי לא היה הבדל בין הטיפול הפומי המשולש לבין שילוב אנטרספט+מתוטרקסט עבור יעד המחקר המרכזי, ללא קשר אם הטיפול ניתן בקומבינציה מייד בתחילתו או בהדרגה לאחר מונותרפיה עם מתוטרקסט.

    בהתבסס על מימצאים אלה הם מסכמים כי אסטרטגיית הטיפול הרציונלית תערב טיפול ראשוני מונותרפי עם מתוטרקסט, עם תוספת של sulfasalazine + hydroxychloroquine , או אנטרספט לאחר 6 חודשים.

    Arthritis & Rheumatism published early online on 16 April 2012

    תגובות רוצה להצטרף לדיון?

    אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

    מאמרים

    רקמת חיבור

    הקשר בין מחלות רקמת חיבור בעור ומחלות נויטרופיליות לסיכון לחלות בסרטן הדם לסוגיו

    מקור: pubmed
    פרופ' שחף שיבר
    פרופ' שחף שיבר
    אין תגובות|05/10/2025

    מחקר עוקבה רטרוספקטיבי מצא שרוב מחלות רקמת החיבור (CTDs) וחלק מהדרמטטיות הנויטופיליות היו קשורות לסיכונים משמעותיים מוגברים של סרטן דם ב־1, ב־5, וב־10 שנים, בעוד מחלות אוטואימוניות של שלפוחיות לא הראו קשר כזה

    כניסת צוות רפואי

    הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

    לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

    עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן