הערכת הקורלציה בין התוצאות לפי דיווחי המטופלים ובין ממצאי בדיקות MRI בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Ann Rheum Dis)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases, עולה כי מדדי MRI (Magnetic Resonance Imaging) של דלקת ונזק מבני מצויים בקורלציה בלתי-תלויה עם תפקוד גופני, כאב והערכה גלובאלית של המטופלים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין מדדי MRI של סינוביטיס, אוסטאיטיס וארוזיות של העצם ובין התוצאות לפי דיווח חולים עם דלקת מפרקים שגרונית.

מדגם המחקר כלל 291 חולים והתבסס על נתוני מחקר GO-BEFORE בו חולקו המשתתפים באקראי לטיפול ב-Golimumab. הקורלציה בין מדדי RAMRIS (Synovitis, Osteitis, Bone Erosion) ובין תפקוד גופני, כאב ומדדים גלובאליים, נקבעה בתחילת המחקר, לאחר 0, 12, 24 ו-52 שבועות. הקורלציה בין השינויים במרווחי הזמן  נבחנה גם כן במסגרת המחקר.

מהתוצאות עולה כי מדדים גבוהים יותר להערכת סינוביטיס, אוסטאיטיס וארוזיות של העצם נקשרו בקשר חיובי עם שאלון  הערכת מצב רפואי בכל נקודות הזמן ועם כאב ומדדים גלובאליים של המטופל לאחר 24 ו-52 שבועות. לאורך כל הביקורים זוהה קשר בין סינוביטיס ובין מדדי שאלון בריאותי, כאב ומדדים גלובאליים של המטופל, ללא תלות במדדי פעילות המחלה הקלינית.

שיפור בסינוביטיס וארוזיות של העצם נקשרו גם כן עם שיפור בדיווחי המטופלים אודות התוצאים. שיפור פחות גדול בסינוסיטיס והתקדמות ארוזיות בבדיקות MRI לאחר 52 שבועות נקשרו שניהם בקשר בלתי-תלוי עם החמרה בכל התוצאים לפי דיווחי המטופלים לאחר 52 שבועות, בעוד שהתקדמות בצילום רנטגן לא נקשרה עם תוצאים אלו.

ממצאי המחקר תומכים במהימנות מדדי בדיקות MRI להערכת אוכלוסיית חולים זו.

Ann Rheum Dis. 2017;76(3):486-490

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הגישה המקובלת בטיפול בפציעות במפרק אקרומיוקלויקולרי (Orthop Res Rev) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

הגישה המקובלת בטיפול בפציעות במפרק אקרומיוקלויקולרי (Orthop Res Rev) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|22/10/2024

מטרת הסקירה שפורסמה ב-Orthopedic Research and Reviews היתה להציג אסטרטגיות טיפוליות בפריקות של המפרק האקרומיוקלוויקולרי (ACJ) ולהאיר טעויות ומכשולים בתהליך האבחנה ובבחירת הטיפול. ד”ר אבי פנסקי משתף את הסקירה ומוסיף מהערותיו.

אפשרויות טיפול בנוירומה על שם מורטון (Am Fam Physician) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

אפשרויות טיפול בנוירומה על שם מורטון (Am Fam Physician) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/10/2024

נוירומה על שם מורטון פירושה הגדלה שפירה של העצב הנמצא בדרך כלל בין עצמות המסרק 3-4 בכף הרגל. מטרת מאמר זה הייתה להעריך מהי היעילות של הזרקת סטירואידים במורטון נוירומה, ולבחון מהי היעילות של הטיפול הכירורגי על פי סקירת ספרות בהתאם לכללי קוקריין. ד”ר אבי פנסקי משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

טיפול ניתוחי לעומת טיפול שמרני בתלישות של גידי המסטרינגס מקורבים (NEJM Evid) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

טיפול ניתוחי לעומת טיפול שמרני בתלישות של גידי המסטרינגס מקורבים (NEJM Evid) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/08/2024

מאמר חדש שפורסם ב-NEJM Evidence קורא תיגר על התפיסה המקובלת המתמקדת בטיפול כירורגי לפציעות תלישה של גידי ההמסטירינגס המקורבים. ד”ר פנסקי משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

צליעה בילדים (Pediatr Rev) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

צליעה בילדים (Pediatr Rev) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|13/08/2024

צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד”ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

טיפול נוגד קרישה במטופלים בהם בוצע קיבוע ללא תנועה בגפה תחתונה (Lancet) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

טיפול נוגד קרישה במטופלים בהם בוצע קיבוע ללא תנועה בגפה תחתונה (Lancet) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|04/08/2024

מטופלים בהם בוצע קיבוע ללא תנועה (Immobilization) של גפה תחתונה בשל חבלה, נמצאים בדרגת סיכון גבוהה ללקות בפקקת וורידית סימפטומטית (Symptomatic venous thromboembolism – SVTE).
טיפול נוגד קרישה מוריד משמעותית את הסיכון ללקות ב SVTE. אין עדיין קונצנזוס לגבי במי מהמטופלים מומלץ טיפול כזה. ד”ר פנסקי משתף מאמר מ-LANCET שמציע שינוי בנוהל הקיים בטיפול בנוגדי קרישה במטופלים בהם בוצע קיבוע  גפה תחתונה בשל טראומה – השימוש בדירוג TRIP(cast), המאפשר טיפול באוכלוסייה הנמצאת בסיכון גבוה בלבד.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן