תוספי סידן אינם קשורים לעליה בסיכון הלבבי בנשים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society for Bone and Mineral Research)

מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society for Bone and Mineral Research עולה כי תוספי סידן, הניתנים באופן נרחב לשמירה על בריאות העצם בנשים, אינם מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.

לאחר למעלה מעשרים שנות מעקב, אחר מדגם שכלל כ-75,000 נשים, הסיכון היחסי למחלות לב וכלי דם עמד על 0.86.

לדברי החוקרים, למרות הפופולאריות של תוספי סידן (כאשר לפי ההערכות, 60% מהנשים מעל גיל 60 נוטלות את הטיפול), ישנו עניין גובר בקשר האפשרי עם מחלות לב וכלי דם, עם נתונים סותרים בנושא.

מניתוח משני של מחקר אחד עלה קשר בין תוספי סידן ובין סיכון מוגבר לאוטם לבבי ותוצא סיום משולב שכלל אוטם לבבי, אירוע מוחי ותמותה פתאומית. ובמטה-אנליזה של מחקרים אקראיים, זוהה סיכון מוגבר לאוטם לבבי עם או בלי הוספת תוספי וויטמין D, בעוד שמטה-אנליזה אחרת הדגימה השפעה ניטראלית לתוספים.

מאחר ומחקרים פרוספקטיביים בנושא היו עד כה קצרי-טווח, החוקרים בחנו את הנתונים ממחקר Nurses’ Health Study, שהחל לגייס נשים בשנת 1976, בגילאי 30-55 שנים. הסקירה התבססה על תוצאות אודות 74,272 נשים שהשלימו שאלוני תזונה בשנת 1985, במהלכם מסרו נתונים מפורטים אודות הצריכה התזונתית, צריכת משקאות ותוספים תזונתיים.

כל המשתתפות במחקר לא סבלו ממחלות לב וכלי דם או ממאירות בתחילת המחקר.

במהלך 24 שנים ומעקב של 1,681,307 שנות-אדם, נרשמו 4,662 אירועים קרדיווסקולאריים. 2,855 מקרים היו קשורים למחלת לב כלילית, כאשר 748 היו פטאליים. 1,807 חולים אובחנו עם אירוע מוחי, כאשר ב-1,409 מקרים היה מדובר באירוע מוחי איסכמי.

החוקרים מציינים כי השימוש בתוספי סידן גדל באופן דרמטי במהלך תקופת המחקר, מ-30% בשנת 1984 עד 72% בשנת 2004.

בסקירה שבחנה את התוצאות בנשים שנטלו למעלה מ-1,000 מ”ג סידן בכל יום מינון ששימש במחקרים רבים שנכללו במטה-אנליזה לא זוהו סיכונים מיוחדים. הסיכון היחסי למחלת לב כלילית עמד על 0.75, הסיכון היחסי לאוטם-לבבי לא-פטאלי עמד על 0.74 עם סיכון יחסי של 0.81 לאוטם לבבי פטאלי ו-1.01 לאירוע מוחי. לא זוהה קשר עם סוגים ספציפיים של אירועים מוחיים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי לא זוהה קשר בין תוספי סידן ובין הסיכון למחלות לב וכלי דם, כולל אוטם לבבי, ומדובר במסקנה מאוד שמרנית.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society for Bone and Mineral Research

לידיעה ב-Medpage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן