במאמר שפורסם בכתב העת Acta Neurologica Scandinavica מדווחים חוקרים כי טיפול ב- Entacapone הביא לשיפור התסמינים בחולים עם מחלת פרקינסון.
במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות והבטיחות של Entacapone במחקרים שונים בשלב III בחולים עם מחלת פרקינסון.
מדובר במחקר רטרוספקטיבי, שכלל נתונים מארבעה מחקרים אקראיים, כפל-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב III להערכת הטיפול ב- Entacapone.
475 מבין 808 חולים עם מחלת פרקינסון טופלו ב- Entacapone ו-333 חולים טופלו בפלסבו. הטיפול ב- Entacapone הביא לשיפור בזמני תסמיני ON ותסמיני OFF ב-0.8 שעות בהשוואה לפלסבו. הטיפול ב- Entacapone היה טוב יותר לפי מדדי UPDRS II ו-UPDRS III ולפי הערכה גלובאלית של החולים. תועלת דומה תוארה בתתי-קבוצות של חולים עם ובלי טיפול באגוניסטים לדופמין או Selegiline.
הטיפול ב- Entacapone נסבל היטב, כאשר דיסקינזיה ובחילות היו נפוצות יותר בקרב מטופלים ב- Entacapone (25.7% ו-14.5% מהמטופלים, בהתאמה), בהשוואה למטופלים בפלסבו (15.6% ו-6.0%, בהתאמה). עם זאת, לא תוארו הבדלים בדיווחים על הזיות בין מטופלים ב- Entacapone (4.8%) ופלסבו (4.8%).
ממצאי המחקר עשויים לשמש כבסיס לטיפולים חדשים המיועדים לטיפול בחולים עם מחלת פרקינסון מתקדמת.
Acta Neurol Scand. 2014 Oct;130(4):239-47








תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!