מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מערכת גירוי חוט שדרה לטיפול בכאב משנית לנוירופתיה היקפית (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור מערכת גירוי חוט שדרה Proclaim XR לטיפול בכאב משנית נוירופתיה היקפית על-רקע סוכרת, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת Abbott.

מערכת Proclaim XR לגירוי חוט שדרה עשויה להקל על חולים עם נוירופתיה היקפית משנית לסוכרת בהם נדרשות אפשרויות טיפול חליפיות לגישות המסורתיות, דוגמת תרופות פומיות.

המומחים מסבירים כי כ-34.2 מיליון אמריקאים, או 10.5% מאוכלוסיית ארצות הברית, סובלים מסוכרת. כמחצית מהמבוגרים עם סוכרת יפתחו נוירופתיה היקפית, הכוללת כאב ונימול בכפות רגליים וידיים.

מערכת Proclaim XR לגירוי חוט שדרה אושרה לטיפול בכאב כרוני בשנת 2019 וצפויה כעת להקל על חולים הסובלים מכאב משנית לנוירופתיה היקפית על-רקע סוכרת הודות לגירוי במינונים נמוכים. עוצמת הסוללת במקרה של גירוי במינון נמוך צפויה להספיק למשך עשר שנים.

החולים נדרשים לעבור הערכה זעיר פולשנית לקבלת שתל מערכת גירוי חוט שדרה של Proclaim XR, אשר תאפשר להם לשלוט בטיפול באמצעות מכשיר אפל.

מחברת התרופות נמסר כי ההתוויה החדשה הנ”ל של Proclaim XR תאפשר להביא לשינוי משמעותי בטיפול בכאב משנית לנוירופתיה היקפית על-רקע סוכרת ומהווה כלי חשוב לרופאים ולחולים המתמודדים עם הפרעה מגבילה זו.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|06/09/2026

המאמר דן בגישה טיפולית חדשנית ומבטיחה לכאבי ראש כרוניים ועמידים (כגון מיגרנות קשות או כאבי ראש מקבציים), המבוצעת באמצעות צנתור זעיר־פולשני של עורק קרום המוח האמצעי (MMA)

מחקר אקראי של טנקטפלאז (Tenecteplase) בחסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי

מחקר אקראי של טנקטפלאז (Tenecteplase) בחסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|03/07/2026

חסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי (CRAO) מובילה בדרך כלל לאובדן ראייה קבוע. למרות הדמיון לשבץ מוחי, היעילות של מתן תרופה ממיסת קרישים (Tenecteplase) לא הוכחה עד כה בניסויים קליניים מבוקרים

בטיחות הפסקת טיפול תרופתי נוגד טסיות מעל 12 חודשים לאחר אמבוליזציה באמצעות סלילים וסטנט: מחקר תצפיתי, רב־מרכזי ולא התערבותי

בטיחות הפסקת טיפול תרופתי נוגד טסיות מעל 12 חודשים לאחר אמבוליזציה באמצעות סלילים וסטנט: מחקר תצפיתי, רב־מרכזי ולא התערבותי

מקור: JNIS
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון

המחקר בחן סוגיה קלינית משמעותית בתחום צנתורי המוח: מתי והאם ניתן להפסיק בבטחה את הטיפול בנוגדי טסיות (כמו אספירין או פלאביקס) אצל מטופלים שעברו טיפול במפרצת מוחית באמצעות שילוב של סלילים וסטנט?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן