הערכת השפעות הטיפול ב גלוקוזאמין/כונדרואיטין על התקדמות שינויים מבניים בחולים עם אוסטיאוארתריטיס של הברכיים (Ann Rheum Dis)

בכתב העת Annals of Rheumatic Diseases מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אוסטיאוארתריטיס של הברכיים, טיפול בשילוב גלוקוזאמין וכונדרואיטין סולפאט הביא להפחתת אובדן נפח הסחוס במהלך 24 חודשים בבדיקות הדמיה איכותיות בתהודה מגנטית.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הנתונים אודות חולים שלקחו חלק במדגם OAI, להערכת ההשפעות של טיפול תרופתי קונבנציונאלי לאוסטיאוארתריטיס והשפעות שילוב גלוקוזאמין עם כונדרואיטין סולפאט על השינויים המבניים בברך.

מדגם המחקר כלל 600 חולים עם אוסטיאוארתריטיס של הברכיים, שסווגו לטיפול תרופתי קונבנציונאלי לאוסטיאוארתריטיס ו/או טיפול בגלוקוזאמין/כונדרואיטין סולפאט. התוצאים העיקריים כללו שינויים מבניים בברכיים, כולל אובדן המרווח המפרקי ונפח הסחוס כפי שנמדד באמצעות בדיקת הדמיה כמותית בתהודה מגנטית (Quantitative MRI).

300 משתתפים דיווחו על נטילת טיפול לאוסטיאוארתריטיס (משככי כאבים/NSAID) ו-300 משתתפים לא נטלו טיפול תרופתי לאוסטיאוארתריטיס. בקרב חולים שנטלו טיפול תרופתי תועדו מדדי WOMAC (Western Ontario and McMaster Universities Osteoarthritis) גבוהים יותר והיצרות קטנה יותר של החלל המפרקי (P=0.01), עדות למחלה בסיסית חמורה יותר. בקרב חולים שלא קיבלו טיפול תרופתי, הטיפול בגלוקוזאמין/כונודרואיטין סולפאט הפחית משמעותית את אובדן נפח הסחוס לאחר 24 חודשים.

מניתוח נוסף של הנתונים עלה כי השפעה זו של גלוקוזאמין/כונדרואיטין סולפאט תועדה במשתתפים עם מחלה חמורה יותר . בקרב מטופלים במשככי כאבים / NSAID, באלו שטופלו בגלוקוזאמין/כונדרואיטין סולפאט תועד אובדן קטן יותר משמעותית של נפח סחוס גלובאלי לאחר שנה ובאזור המרכזי לאחר שנתיים. השפעות אלו תועדו בחולים עם מחלה פחות חמורה. מנגד, לא תועדה ירידה משמעותית בהיצרות החלל המפרקי בין כל הקבוצות.

ממצאי המחקר תומכים בהשפעה על מהלך אוסטיאוארתריטיס של הברכיים עם טיפול בגלוקוזאמין וכונדרואיטין סולפאט, על-סמך הממצאים בבדיקות הדמיה איכותיות בתהודה מגנטית, השפעה שלא תועדה בצילומי רנטגן.

Ann Rheum Dis

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הגישה המקובלת בטיפול בפציעות במפרק אקרומיוקלויקולרי (Orthop Res Rev) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

הגישה המקובלת בטיפול בפציעות במפרק אקרומיוקלויקולרי (Orthop Res Rev) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|22/10/2024

מטרת הסקירה שפורסמה ב-Orthopedic Research and Reviews היתה להציג אסטרטגיות טיפוליות בפריקות של המפרק האקרומיוקלוויקולרי (ACJ) ולהאיר טעויות ומכשולים בתהליך האבחנה ובבחירת הטיפול. ד”ר אבי פנסקי משתף את הסקירה ומוסיף מהערותיו.

אפשרויות טיפול בנוירומה על שם מורטון (Am Fam Physician) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

אפשרויות טיפול בנוירומה על שם מורטון (Am Fam Physician) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/10/2024

נוירומה על שם מורטון פירושה הגדלה שפירה של העצב הנמצא בדרך כלל בין עצמות המסרק 3-4 בכף הרגל. מטרת מאמר זה הייתה להעריך מהי היעילות של הזרקת סטירואידים במורטון נוירומה, ולבחון מהי היעילות של הטיפול הכירורגי על פי סקירת ספרות בהתאם לכללי קוקריין. ד”ר אבי פנסקי משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

טיפול ניתוחי לעומת טיפול שמרני בתלישות של גידי המסטרינגס מקורבים (NEJM Evid) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

טיפול ניתוחי לעומת טיפול שמרני בתלישות של גידי המסטרינגס מקורבים (NEJM Evid) – והערות ד”ר פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/08/2024

מאמר חדש שפורסם ב-NEJM Evidence קורא תיגר על התפיסה המקובלת המתמקדת בטיפול כירורגי לפציעות תלישה של גידי ההמסטירינגס המקורבים. ד”ר פנסקי משתף את המאמר, ומוסיף מהערותיו.

צליעה בילדים (Pediatr Rev) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

צליעה בילדים (Pediatr Rev) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|13/08/2024

צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד”ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

טיפול נוגד קרישה במטופלים בהם בוצע קיבוע ללא תנועה בגפה תחתונה (Lancet) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

טיפול נוגד קרישה במטופלים בהם בוצע קיבוע ללא תנועה בגפה תחתונה (Lancet) – והערות ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|04/08/2024

מטופלים בהם בוצע קיבוע ללא תנועה (Immobilization) של גפה תחתונה בשל חבלה, נמצאים בדרגת סיכון גבוהה ללקות בפקקת וורידית סימפטומטית (Symptomatic venous thromboembolism – SVTE).
טיפול נוגד קרישה מוריד משמעותית את הסיכון ללקות ב SVTE. אין עדיין קונצנזוס לגבי במי מהמטופלים מומלץ טיפול כזה. ד”ר פנסקי משתף מאמר מ-LANCET שמציע שינוי בנוהל הקיים בטיפול בנוגדי קרישה במטופלים בהם בוצע קיבוע  גפה תחתונה בשל טראומה – השימוש בדירוג TRIP(cast), המאפשר טיפול באוכלוסייה הנמצאת בסיכון גבוה בלבד.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן