גאווה ישראלית: חברת MEDPNC זכתה בתואר ”One to watch” של המגזין המדעי היוקרתי Nature והיא אחת מ- 32 חברות הספינאוף המבטיחות לשנת 2020

חברת MEDPNC פיתחה “ברקוד” ייחודי להתאמת תמהיל תרופות אישי לחולי סרטן אשר מעלה את סיכוי ההישרדות של המטופל/ת.

חברת MEDPNC הינה חברת סטארטאפ ישראלית שזכתה בתואר “One to watch” לשנת 2020 של המגזין המדעי הנחשב  Nature , בשיתוף עם MERCK גרמניה, המתפרסם מדי  שנה במסגרת פרס הספינאוף. בשנה זו זכו 32 חברות בלבד בארבע קטגוריות שונות: פארמה, חקלאות, כימיקלים וטכנולוגיה דיגיטלית, מתוך רשימה ארוכה של מועמדויות שהוגשו.

הפרס נוסד על מנת להאיר זרקור על חברות חדשניות ולהבליט מצוינות בינלאומית בתחומי המחקר  על מנת לקדמם.

חברת MEDPNC הישראלית שנבחרה השנה וזכתה להיכלל ברשימה היוקרתית והמבוקשת,  פיתחה אלגוריתם המסוגל לחזות את יעילותם של טיפולים שונים ולהתאים תמהיל תרופות אופטימלי לכל גידול לפי חתימה מולקולרית אישית – “ברקוד” המולקולרי. הפיתוח מבוסס על זיהוי חישובי של אינטראקציות ייחודיות בין החלבונים בתא הסרטני המאורגנים במספר תתי רשתות המשתנות מחולה לחולה. לכל חולה ניתן “ברקוד” המבוסס על מבנה הרשתות הייחודי לאותו החולה. תמהיל תרופות אישי יורכב על בסיס הברקוד ולכן יהיה אופטימלי לכל גידול (בשונה מפרוטוקול הטיפול הגנרי המקובל כיום ואינו מותאם פרטנית).  העבודה שנעשתה בחברה, ב-  וTNBC ומלנומה מעוררת תקווה גדולה.

 ד”ר נטלי קרבצ’נקו-בלשה, המדענית הראשית של החברה והמפתחת של הטכנולוגיה החדשנית, מעריכה כי ניתוח מבנה הקשרים בין רשתות החלבונים תשפר משמעותית את רמת דיוק הטיפול ע”י התאמת תמהיל תרופות ספציפי ותביא להעלאת סיכויי הישרדות המטופל.                                                                                                      
את ד”ר קרבצ’נקו-בלשה וצוותה מלווים מומחים מהועדה המדעית המייעצת של החברה, פרופ’ תמר פרץ ופרופ’ רפאל לוין.

פרופ’ תמר פרץ הינה אחת ממומחיות סרטן השד המובילות בעולם, ניהלה את מכון שרת לאונקולוגיה בבית החולים “הדסה” בירושלים. עבודתה הקלינית של פרופ’ פרץ מתמקדת בגנטיקה של סרטן השד וטיפול מותאם אישית בסרטן. מחקריה הובילו לתגליות פורצות דרך על מוטציות בגן  BRCA1  הובילו לאסטרטגיות מניעה, אבחון וטיפול חדשות.

פרופ’ רפאל לוין, תיאורטיקן ובעל שם עולמי בתחום הכימיה, אבי ‘תורת ההפתעות’. פרופ’ לוין קיבל פרסים רבים על פולו ומחקריו, ביניהם כולל פרס וולף בכימיה ופרס EMET במדעים מדויקים.

יו”ר קבוצת גולדמן שהינה בעלת השליטה בחברה, ד”ר גיל פוגוזליץ: “בבחירת פורטפוליו הסטארטאפים להשקעה אנו בוחנים את היכולת להביא לשינוי ממשי ומוכח בשילוב עם טכנולוגיה פורצת דרך במטרה להשיא ערך הן לרפואה והן למשקיעים. אנו גאים שחברת   MEDPNC שלנו נבחרה  על ידי מגזין Nature הנחשב להיות אחת מחברות הסטארטאפ בעלות הפוטנציאל להמשך.”

Nature הוא כתב עת מדעי רב תחומי בריטי, שפורסם לראשונה ב-4 בנובמבר 1869 כתב עת זה הוא מהוותיקים ומהמפורסמים ביותר בעולם, ובשנת 2018 הוא אף היה כתב העת המדעי המצוטט בעולם אשר יוחס לו אימפקט פקטור של 43.070 הסטנדרטים הגבוהים אותם קובעים העורכים של כתב העת גורמים לכך שפחות 8% מהמאמרים אשר מוגשים לעיתון לבסוף מתקבלים אליו.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

בדיקת DNA של גידול בשתן מזהה הישנות ומנטרת תגובת טיפול בחולים עם סרטן שלפוחית ​​השתן שאינו פולשני לשרירים בסיכון גבוה המקבלים חיסון תוך-שלפוחתי עם Bacillus Calmette-Guérin

בדיקת DNA של גידול בשתן מזהה הישנות ומנטרת תגובת טיפול בחולים עם סרטן שלפוחית ​​השתן שאינו פולשני לשרירים בסיכון גבוה המקבלים חיסון תוך-שלפוחתי עם Bacillus Calmette-Guérin

מקור: AUA
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|09/08/2026

חולים המאובחנים בסרטן אפיטל המעבר בשלפוחית השתן שאינו חודר לשריר (NMIBC) נמצאים בסיכון גבוה להישנות ולהתקדמות שלב המחלה, ולכן יש הגיון בשימוש בסמנים ביולוגיים לא פולשניים שיאפשרו לזהות מוקדם את רמת הסיכון וכישלון של הטיפול

תוצאות פסיכולוגיות ותפקודיות ספציפיות לסרטן הערמונית שדווחו על ידי מטופלים בקרב גברים עם סרטן ערמונית בסיכון נמוך שנתיים לאחר האבחון: מחקר PREPARE Prospective Cohort

תוצאות פסיכולוגיות ותפקודיות ספציפיות לסרטן הערמונית שדווחו על ידי מטופלים בקרב גברים עם סרטן ערמונית בסיכון נמוך שנתיים לאחר האבחון: מחקר PREPARE Prospective Cohort

מקור: UROLOGY
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/06/2026

במחקר, שבוצע בכמה מרכזים בארה”ב, המטופלים בקבוצת המעקב דיווחו על תופעות לוואי נפשיות

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

מקור: Baus
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|31/05/2026

רובנו חונכנו שבגברים ‘בדיקת האצבע’, בדיקה רקטלית של הערמונית, היא חלק ממערכת של גילוי מוקדם של סרטן הערמונית, אולם בשנים האחרונות ירדה בדיקה זו מחשיבותה

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן