כמורדיותרפיה לפני ניתוח יעילה לסרטן קיבה מקומי (J Clin Oncol)

מחקר חדש קובע כי מתן של אינדוקציה כמותרפויתית ולאחריה טיפול בכמורדיותרפיה הינה גישה טיפולית מבטיחה בחולים עם localized resectable gastric carcinoma.

המחקר בדק 33 חולים עם סרטן קיבה מקומי, שטופלו בשני מחזורים בני 28 ימים של fluorouracil, leucovorin ו- cisplatin, ואחר כך ברדיותרפיה בעוצמה של 45 Gy וטיפול משולב ב- fluorouracil. 28 מהחולים עברו ניתוח אחרי הטיפולים.

שיעור הכריתה הקורטיבית (R0) היה 70%, התגובה הפתולוגית המלאה 30%, והתגובה הפתולוגית החלקית 24%. מדובר בתגובה טובה בהתחשב בכך שב- 94% מהחולים היו גידולים בדרגה של endoscopic ultrasound T3 (EUST3), וב- 65% גידולים של EUSN1, כותבים החוקרים.

חציון זמן ההישרדות היה 33.7 חודשים. חולים שהשיגו תגובה פתולוגית מלאה או חלקית שרדו זמן ממושך יותר בהשוואה לחולים שהשיגו תגובה פחותה, 63.9 חודשים לעומת 12.6 חודשים, בהתאמה.

נראה כי הטיפול שנבדק מפחית את גודל הגידול ובכך מאפשר ניתוח, ובנוסף מביא לשיפור בפרוגנוזה, אומרים המחברים.

J Clin Oncol 2004;22:2774-2780.

לידיעה במדקסייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן