שכיחות הפרעה טורדנית-כפייתית גבוהה יותר בנשים (J Clin Psychiatry)

בנשים סיכון גבוה יותר מגברים להתפתחות הפרעה טורדנית-כפייתית (Obsessive Compulsive Disorder) במהלך חייהן, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Psychiatry.

מטרת המחקר הייתה להעריך את שיעורי הימצאות הפרעה טורדנית-כפייתית, לקבוע אם בנשים סיכון גבוה יותר מגברים ולזהות משתנים העשויים להשפיע על שיעורי הימצאות ההפרעה הפסיכיאטרית. החוקרים השלימו חיפוש אלקטרוני במאגרי PsycINFO ו-PubMed וכללו מחקרים שדיווחו על שיעורי הימצאות הפרעה טורדנית-כפייתית בהווה, לפי תקופת זמן מוגדרת ו/או במהלך החיים.

מהנתונים עולה כי שיעורי הימצאות הפרעה טורדנית כפייתית בהווה עמדה על 1.1%, שיעורי הימצאות ההפרעה בתקופה נתונה עמדו על 0.8% ושיעורי ההימצאות במהלך החיים עמדו על 1.3%.

במדגם טיפוסי, בנשים תועד סיכון גדול פי 1.6 לתסמונת טורדנית-כפייתית, בהשוואה לגברים, עם שיעורי הימצאות במהלך החיים של 1.5% בנשים ושל 1.0% בגברים. עוד זיהו החוקרים מגמה לפיה מבוגרים צעירים יותר נטו יותר לפתח הפרעה טורדנית-כפייתית במהלך החיים, בהשוואה לקשישים.

לסיכום, ממצאי המחקר מעידים כי נשים לרוב מצויות בסיכון גדול יותר מגברים להתפתחות הפרעה טורדנית-כפייתית במהלך חייהן.

J Clin Psychiatry. Published online June 23, 2020

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן