מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור שינוי בתווית הטיפול בזריקה ארוכת-טווח למניעת היריון Depot-Medroxyprogesterone Acetate, המוכרת גם בשם Depo-Provera, עם הוספת אזהרה מפני סיכון אפשרי למנינגיומה.
צעד זה של מנהל המזון והתרופות האמריקאי בוצע לאחר הצטברות עדויות בספרות הרפואית הקושרות בין הטיפול התרופתי ובין מנינגיומה.
מחקר שפורסם בחודש מרץ האחרון בכתב העת BMJ הצביעה על סיכון גבוה פי חמישה למנינגיומה בקרב נשים שטופלו בזריקת Depo-Provera. מחקר נפרד שפורסם בכתב העת JAMA Neurology בחודש ספטמבר הצביע על סיכון גבוה כפליים למנינגיומה במטופלות בתכשיר הנ”ל. הסיכון היה הגדול ביותר בנשים שהחלו בטיפול בזריקות לאחר גיל 31 שנים או נטלו את הטיפול לפרק זמן של ארבע שנים ומעלה.
התווית המעודכנת תקפה למתן Depo-Provera בזריקה תוך-שרירית ובמתן בזריקה תת-עורית, שני התכשירים מיוצרים ע”י חברת פייזר.
המומחים מציינים כי מקרים של מנינגיומה דווחו לאחר מתן מינונים חוזרים של Medroxyprogesterone Acetate, בעיקר עם שימוש ארוך-טווח.
התווית כוללת המלצה למעקב אחר נשים תחת טיפול בזריקה תוך-שרירית של Depo-Provera לזיהוי סימנים ותסמינים של מנינגיומה והפסקת הטיפול התרופתי במקרה של אבחנה של מנינגיומה. הטיפול ב-Depo-Provera אסור לשימוש בנשים עם מנינגיומה או היסטוריה של מנינגיומה.
מתוך הודעת ה-FDA







תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!