טיפול ב-Midodrine עשוי להפחית את הסיכון לסינקופה וזו-וגאלי (Ann Intern Med)

במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב- Midodrine(גוטרון) עשוי להפחית הישנות סינקופה במטופלים צעירים ובריאים עם אירועי סינקופה מרובים משנית לתגובה וזו-וגאלית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אירועים חוזרים של סינקופה על-רקע וזו-וגאלי הם נפוצים באוכלוסיה ואינם מגיבים היטב לטיפול. טיפול ב- Midodrine עשוי למנוע תת-לחץ דם וסינקופה בזמן מבחן טילט בחולים עם סינקופה וזו-וגאלי. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון אם Midodrine עשוי למנוע סינקופה וזו-וגאלי במצבים קליניים סטנדרטיים.

המחקר האקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, כלל משתתפים מ-25 בתי חולים ברחבי קנדה, ארצות הברית, מקסיקו ובריטניה עם אבחנה של אירועי סינקופה חוזרים על-רקע תגובה וזו-וגרלית וללא מחלות רקע משמעותיות.

המשתתפים במחקר חולקו באקראי ביחס 1:1 לזרוע פלסבו או זרוע טיפול ב- Midodrine והיו במעקב למשך 12 חודשים. התוצא העיקרי המשולב היה שיעור החולים עם לפחות אירוע סינקופה אחד במהלך המעקב.

מדגם המחקר כלל 133 חולים עם חציון של שישה אירועי סינקופה בשנה האחרונה (גיל חציוני של 32 שנים, 73% נשים).

בהשוואה לאלו בזרוע הפלסבו, שיעור המטופלים ב- Midodrine עם לפחות אירוע סינקופה אחד היה נמוך יותר משמעותית (61% לעומת 42%, בהתאמה), עם ירידה של 31% בסיכון להישנות סינקופה (יחס סיכויים של 0.69, רווח בר-סמך 95% של 0.49-0.97, p=0.035). הירידה האבסולוטית בסיכון עמדה על 19% (רווח בר-סמך 95% של 2-36%) ומספר החולים הנדרש לטיפול למניעת סינקופה בחולה אחד עמד על 5.3 (רווח בר-סמך 95% של 2.8-47.6).

מרווח הזמן עד לאירוע סינקופה ראשון היה ארוך יותר עם Midodrine (יחס סיכון של 0.59, רווח בר-סמך 95% של 0.37-0.96; p=0.035).

אירועים חריגים היו דומים בשתי הקבוצות.

ממצאי המחקר תומכים בתועלת של Midodrine בהפחתת הישנות אירועי סינקופה במטופלים צעירים ובריאים עם אירועי סינקופה חוזרים.

Ann Intern Med. 2021

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן