החל מסוף השבוע: נשיא חדש לפדרציה האירופאית לרפואה פנימית – הישראלי, ד”ר דרור דיקר

הודעת האיגוד לרפואה פנימית

ד?ר דרור דיקר, מנהל פנימית ד’ בי?ח השרון-מרכז רפואי רבין, יכנס בסוף שבוע זה, לתפקיד נשיא הפדרציה האירופאית לרפואה פנימית. 
                    
הפדרציה מאגדת 35 מדינות, ולמעלה מ- 50,000 רופאים פנימאים.

הכניסה לתפקיד תהיה במהלך הכנס השנתי של הפדרציה, שבאופן טבעי, יתרכז בתחלואת הקורונה ובהשפעות רוחב שלה. 

מעבר לענייני הקורונה, עוסקת הפדרציה האירופאית בקידום הרפואה הפנימית וההון האנושי במחלקות, בעולם של תתי התמחויות, ותחת איום של עזיבת רופאים פנימאים את המקצוע. כמו כן, בקביעת מדיניות הגוש האירופאי בתחום הכשרת רופאים פנימאים, ובדגש על מתמחים ורופאים צעירים.

“הרפואה הפנימית נקלעה השנה לסערת הנגיף העולמי. בכלל בתי החולים בעולם, נושאות המחלקות הפנימיות בעול העיקרי של הטיפול בחולי הקורונה
(אם כי בישראל באופן חריג, מעבר לטיפול בחולי הקורונה הרגילים, מאחר והמחלקות הפנימיות מהוות גם עורף הנשמתי של מערכת הבריאות, מטופלים בהן גם חולי קורונה מונשמים)”, אומר ד”ר דיקר.

לדבריו:  “כניסתי לתפקיד היא בראש ובראשונה הכרה באיכות הרפואה הפנימית בישראל, למרות התנאים הקשים בהם אנו פועלים. בשנה החולפת, על רקע הקורונה, עלה היקף ההיוועצויות ותחלופת המידע במסגרת הפדרציה האירופאית. חלקנו מהניסיון המצטבר במדינות אירופה בטיפול בחולי הקורונה ומהכלים הרפואיים שנוסו והצליחו במדינות שונות. כך למשל, בתקופה האחרונה, אנו חולקים עם עמיתנו האירופאים, מידע חשוב על הצלחת מבצע החיסונים האפקטיבי בארץ, שמצליח להפחית את התחלואה באופן מובהק, ומעבר לכל התחזיות, בקרב האוכלוסיה המחוסנת”.

פרופ’ אבישי אליס, יו”ר האיגוד הישראלי לרפואה פנימית מברך: “מדינת ישראל לא משופעת בנציגים בעמדות בכירות בגופים בינלאומיים. כניסת ידידי ד”ר דיקר לתפקיד הרם, היא ציון כבוד למדינה וגם הכרה באיכות הרפואה הפנימית בארץ, חרף התנאים הקשים בהם אנו מצויים ביומיום. ד”ר דיקר, שימש לפניי בתפקיד יו”ר האיגוד לרפואה פנימית. אני שמח לאחל לו, בשם כלל מנהלי המחלקות הפנימיות, המומחים, המתמחים והצוותים כולם – בהצלחה”.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן