האם כל טרופונין מוגבר שווה אוטם שריר הלב, עם תחזית ברורה?/מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

ההגדרה של אוטם שריר הלב עברה תהפוכות מאז הכניסה של סמנים ביוכימיים רגישים וספציפיים יותר לנזק מיו קרדיאלי. טרופונין בשריר הלב (T או I ) מחובר מעל 90% לסרקומר, היתר חופשי בציטופלסמה. סיבה עיקרית לשחרורו לזרם הדם הינה נמק תא שריר הלב, אך מוכרים מנגנונים נוספים גם ללא מוות התא. 

 ההגדרה השלישית האוניברסאלית של אוטם, עם 5 אטיולוגיות סטנדרטיות, מנסה לסווג פתו פיזיולוגית, את סוג האוטם (TYPE 1 TO 5). שימוש בסיווג הנ”ל במחקרים קליניים, עוזר בהגדרת יעדי המחקר באוכלוסיות מתאימות, אך בשימוש  יומיומי, יש בלבול מסוים בעיקר בהגדרת MI 2TYPE  וההבדל ממושג חדש נוסף הקרוי נזק מיוקרדילי לא איסכמי NON ISCHEMIC MYOCARDIAL INJURY NIMI.

אין הנחיות ברורות למהלך אבחנתי או טיפול ספציפי ב-2 תת קבוצות אלה.  מחקר נוכחי רטרוספקטיבי, כולל את כל המטופלים- 1010 -אשר התקבלו לחדר מיון של מרכז רפואי אוניברסיטאי בטרגון ספרד בין 2012-2013 עם לפחות ערך טרופונין I אחד גבהה. אחוזון 99% (עם מדד שונות COEFFICIENT OF VARIATION פחות מ 10%) המשמש ערך סף במעבדת בית החולים -0.039 ננוגרםמל’ טרופונין I. המחקר השווה את המאפיינים הקליניים והתחזית של שנתיים מעקב מתוך רשום אלקטרוני או תעודת פטירה,  בין 3 תת הקבוצות: ….

לסקירה המלאה באתר האיגוד הקרדיולוגי

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

חשיבותו של ליווי רוקחי במטופלים לאחר אוטם שריר הלב (J. Pharm. Pract)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|05/06/2024

ליווי וחינוך פרטני על ידי רוקחים עשוי לשפר את ההקפדה על נטילת והבנת התכלית בנטילת תרופות קרדיו-וסקולריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Journal of Pharmacy Practice and Research. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן