הערכת שיעור ההריונות לאחר הפסקת נטילת גלולות למניעת היריון (מתוך Obstetrics & Gynecology)

הסקירה נערכה בהמלצתו של פרופ’ מיכאל מאיר

ממחקר חדש שפורסם ב-Obstetrics & Gynecology עולה כי טיפול בגלולות למניעת היריון אינו פוגע בסיכוי של נשים להרות לאחר הפסקת נטילת הגלולות, הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך.

מטרת המחקר היתה לקבוע אם לנטילת גלולות למניעת היריון בעבר יש השפעה על היכולת של נשים להרות, הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך.

מחקר EURAS-OC (European Active Surveillance Study on Oral Contraceptive) הוא מחקר מבוקר, פרוספקטיבי, לא-התערבותי, שכלל 59,510 נשים שנטלו גלולות למניעת היריון שהכילו Drospirenone או סוגי פרוגסטין אחרים, משבע מדינות באירופה.

החוקרים בדקו את שיעור ההריונות ב-2,064 משתתפות במחקר EURAS-OC שהפסיקו נטילת גלולות למניעת היריון לאחר התחלת המחקר. נבחנה ההשפעה של גיל, הריונות קודמים, סוג פרוגסטין, מינון אתיניל-אסטרדיול, משך הטיפול בגלולות למניעת היריון ומצב עישון על שיעור ההריונות.

מהתוצאות עולה כי 21.1% מהנשים שנטלו בעבר גלולות למניעת היריון (95% CI = 19.4-23.0%) הרו לאחר הפסקת מחזור אחד של גלולות למניעת היריון. שיעור זה עלה ל-79.4% (95% CI = 77.6-81.1%) לאחר שנה אחת (13 מחזורים). לסוג הפרוגסטין, מינון אתיניל-אסטרדיול, משך הטיפול בגלולות למניעת היריון והריונות קודמים, לא היתה השפעה ניכרת על שיעור ההריונות לאחר הפסקת נטילת גלולות.

עד גיל 35 שנים, לגיל היתה השפעה מזערית בלבד על שיעור ההריונות. שיעור ההריונות היה נמוך יותר בנשים מעל גיל 35 ובנשים מעשנות.

לסיכום, טיפול קודם בגלולות למניעת היריון אינו משפיע לרעה על שיעור ההריונות מיד לאחר הפסקת נטילת גלולות או שנה אחת לאחר הפסקת נטילת גלולות למניעת היריון. מהשוואת נתוני המחקר הנוכחי עם ממצאים ממחקרים אחרים עולה כי גלולות למניעת היריון אינן מחמירות את ההשפעה השלילית של הגיל על הפוריות.

Obstetrics & Gynecology: Volume 114 – Issue 3 – pp 616-622

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

נוירופתיה פריפרית – סקירה

מקור: JAMA
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|15/03/2026

המאמר הסקירה מתמקד בנוירופתיה פריפרית, מצב של פגיעה בעצבים הפריפריים, ומתאר את המאפיינים הפיזיולוגיים שלה, דרכי האבחון והגישה הטיפולית

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן