תכשירים המכוונים כנגד CD20, דוגמת Rituximab (מבטרה) ו-Obinutuzumab (גזייבה) מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מחלה חמורה על-רקע נגיף הקורונה בחולי לימפומה, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-American Association for Cancer Research COVID-19 and Cancer.
מדגם המחקר כלל 111 חולי לימפומה אשר אושפזו ל-16 בתי חולים בצרפת עם COVID-19, בתקופה שבין מרץ ועד אפריל בשנת 2020. מבין החולים שנכללו במחקר, 57% טופלו בתכשירים המכוונים כנגד CD-20 בשנה הקודמת.
בקרב חולים שקיבלו טיפול המכוונים כנגד תאי B במהלך השנה החולפת תועד סיכון מוגבר לאשפוז ממושך יותר (יחס סיכון של 1.97, p=0.004) וסיכון גבוה כפליים לתמותה (יחס סיכון של 2.13, p=0.043) לאחר תקנון לגיל ומשתנים אחרים.
בנוסף, 29% מהחולים פיתחו תסמינים ממושכים של הזיהום הנגיפי ונותרו באשפוז למעלה מ-30 ימים (באופן רציף או מצטבר), עם חציון משך תסמינים של 83 ימים.
שיעורי ההישרדות לאחר 6 חודשים עמדו על 69%. גיל מבוגר (70 שנים ומעלה) ומחלה עמידה/חוזרת נקשרו עם שיעורי הישרדות נמוכים יותר ומשך אשפוז ארוך יותר. מבין 32 החולים עם מחלה ממושכת, 9 חולים הלכו לעולמם (27%) לאחר חציון מעקב של כשישה חודשים.
החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי חולי לימפומה עשויים לפתח חסר חיסוני עקב משטר הטיפול, העלול להוביל להיארעות מוגברת של הזיהום והתפתחות מחלה חמורה יותר.
מתוך כנס ה-AACR








תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!