במקרים מסוימים ניתן להפסיק בבטחה טיפול לאיזון יתר לחץ דם (J Hypertens)

בחולים מסוימים עם לחץ דם מאוזן היטב ייתכן וניתן יהיה להפסיק בבטחה את הטיפול התרופתי לאיזון יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית חדשה, שפורסמו בכתב העת Journal of Hypertension.

במסגרת הסקירה ביקשו החוקרים לבחון את שיעור החולים שנותרו עם יתר לחץ דם מאוזן היטב במשך לפחות שישה חודשים לאחר הפסקת טיפול להפחתת לחץ  הדם ולהעריך את הבטיחות של הפסקת הטיפול התרופתי. לצורך כך הם השלימו סקירה שיטתית שכללה 66 מאמרים.

שיעור המטופלים שהפסיקו בהצלחה טיפול תרופתי להפחתת לחץ דם עמד על 38% לאחר שישה חודשים, 40% לאחר שנה אחת ו-26% לאחר שנתיים ומעלה.

למרות שלא ניתן היה להשלים מטה-אנליזה של הנתונים, טיפול מונותרפי ולחץ דם נמוך יותר טרם הפסקת הטיפול ניבאו הפסקה מוצלחת של הטיפול התרופתי, בעוד שהעדויות באשר למשקל הגוף היו פחות עקביות.

אירועים חריגים היו מעט נפוצים יותר בחולים שהפסיקו טיפול תרופתי, בהשוואה לאלו שהמשיכו בטיפול לאיזון יתר לחץ דם, אך הם היו לרוב מינוריים וכללו כאבי ראש, כאבי מפרקים, דפיקות לב, בצקת ותחושה כללית רעה.

לדברי החוקרים, ממצאי המחקר מעידים כי נסיונות להפסקת טיפול תרופתי לאיזון יתר לחץ דם צפויים להיות מוצלחים יותר באלו עם לחצי דם נמוכים יותר ותחת טיפול בתרופה יחידה. עם זאת, מאחר וכ-75% מהחולים בהם מנסים להפסיק טיפול לאיזון לחץ דם ישובו לערכים שיצדיקו חידוש טיפול תרופתי, הפסקת הטיפול אינה מעידה כי ניתן להפסיק לעקוב אחר החולים.

J Hypertens 2017

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן