מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את השימוש ב-Talicia לטיפול בהליקובקטר פילורי (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את השימוש ב-Talicia, הטיפול הראשון המבוסס על Rifabutin ומיועד לשמש כנגד חיידקי הליקובקטר פילורי במבוגרים, כך עולה מהודעת חברת התרופות. כל קפסולה של Talicia כוללת Omeprazole במינון 10 מ”ג, Amoxicillin במינון 250 מ”ג ו-Rifabutin במינון 12.5 מ”ג.

מחקרים הוכיחו כי העמידות של חיידקי הליקובקטר פילורי ל-Clarithromycin עלתה בלמעלה מכפליים בין השנים 2009 עד 2013. התכשיר החדש מספק אפשרות טיפול חדשה כנגד החיידק, עם פרופיל בטיחות ויעילות מצוינים וללא השפעה של עמידות ל-Clarithromycin או Metronidazole.

המחקרים הקליניים הצביעו על יעילות גבוהה של Talicia להכחדת חיידקי הליקובקטר פילורי, כאשר לא זוהו מקרים של עמידות ל-Rifabutin.

במחקר בשלב 3 דווח כי 4 מבין 305 חולים (1%) שטופלו ב-Talicia הפסיקו את הטיפול התרופתי בשל אירוע חריג. אירועים חריגים אשר הובילו להפסקת הטיפול כללו בחילות/הקאות, גודש אפי ונזופרינגיטיס.

בהודעה מטעם חברת התרופות נמסר כי Talicia מספקת אפשרות טיפול חדשה ויעילה המתגברת על עמידות החיידק וכי ייתכן וניתן יהיה להמליץ על אפשרות זו כקו-טיפול ראשון כנגד זיהומי הליקובקטר פילורי.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן